Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija i dalje istražuje okolnosti fizičkog obračuna što se u srijedu navečer dogodio u Ulici Mihačeva Draga u Rijeci. Riječ je, u biti, o tučnjavi koja ne bi odudarala od takvih događaja koji i nisu rijetkost, da jedan od aktera nije posegnuo za – motornom pilom.


Policija je dojavu o incidentu dobila u 19:20 sati u srijedu, a kada je prva policijska patrola stigla na mjesto događaja zatekla je dvojicu muškaraca, 36-godišnjaka i 50-godišnjaka, koji su i ozlijeđeni u incidentu. Policija je objavila da je, prema dosad utvrđenom, dvojac napalo više osoba. Fizički sukob se najprije odigrao u jednom od kafića na početku Ulice Mihačeva Draga, a onda se fizičko sučeljavanje prenijelo na ulicu i obližnji parkirališni prostor, piše Novi List

Vezani članci Marija Pletikosa Državna tajnica osudila napad na socijalne radnike u Kaštelima: ''Pojačale su se tenzije, suzdržite se od nasilja'' Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?''

Djelatnici policije oduzeli su na mjestu događaja motornu pilu koju je imao jedan od ozlijeđenih. Iz policije je priopćeno da je, nakon okončane prve faze kriminalističkog istraživanja, protiv druge dvojice aktera sukoba, 37-godišnjaka i 40-godišnjaka, slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način. No, policijska istraga se nastavlja, i ako se i službeno potvrdi da jedan od ozlijeđenih ima tešku ozljedu, izgledna je i kaznena prijava protiv napadača. Kriminalističko istraživanje se nastavlja i kako bi se identificirali svi sudionici ekscesa.

"Napali su nas ni krive ni dužne. Došao sam popiti piće s prijateljem u kafiću kada su nasrnuli na nas. Bila su barem trojica. Dobio sam na ulici 23 udarca nogom. Srećom, nije mi ništa slomljeno. A što se tiče motorne pile, prijatelj ju je uzeo iz auta kako bi mene obranio dok su me cipelarili. Hodao je za njima i palio pilu kako bi ih preplašio, kako bi otišli od nas", ispričao je 50-godišnji Riječanin koji je bio žrtva napada. "Kao da smo na Divljem zapadu. Uđeš u neki salun, a onda te kauboji unutra napadnu bez razloga, samo zato što si ušao". 

Prijatelju je, koliko mu je poznato, slomljeno rame i nos, a na leđima mu je nakon svega ostala vidljiva crta koja najvjerojatnije potječe od udarca kakvom šipkom.

"Čovjek koji je dohvatio motornu pilu se, u biti, branio od napada. Portali prenose snimku nadzorne kamere s obližnje autokuće, na kojoj se vidi čovjek koji s motornom pilom u rukama kao naganja drugoga. Svi sad "pljuju" po tom čovjeku, ali, vjerujte mi, on se branio od napadača, ne znam što bi bilo s njime i drugim čovjekom da nije tako postupio. Vjerujte mi što vam govorim, bio sam u kafiću kada je sve to počelo", ispričao je jedan muškarac s Rastočina koji je želio ostati anoniman. "Cijela grupa, njih četvorica-petorica, sudjelovala je u napadu. Znam da sam na ulici kod njih vidio i šipku. Nisu nasrnuli samo na tu dvojicu koji su i ozlijeđeni, i mene je jedan od njih napao dok sam sjedio u kafiću, iako nisam zadobio ozljede. To je ekipa, a prvenstveno mislim na dvojicu od njh, koja i inače radi probleme u kvartu".