Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijena skupina krijumčara oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U suradnji primorsko-goranske i karlovačke policijske uprave razotkrivena je skupina krijumčara oružja te će tri osobe danas biti privedene u istražni centar Županijskog suda u Rijeci, izvijestio je načelnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske Vitomir Bijelić na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekao je da ovaj slučaj, po dosadašnjim saznanjima, nije u izravnoj vezi s Pukanićevim i Franjićevim ubojstvom, ali da se povezanost ne može ni isključiti u potpunosti. Bijelić je naveo da svaka kriminalistička obrada koja se vodi trenutno u Hrvatskoj ima neke veze s tim dvama ubojstvima jer se posvuda traže informacije korisne za njihovo rasvjetljavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe ozlijeđene Muškarac koji je prevozio migrante pokušao pobjeći policiji: Zabio se u stup, a onda i u policijski automobil Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvima jučer su pokrenute hitne istražne radnje te su pretraženi stanovi 11 osoba s područja Rijeke, Vrbovskoga i Ogulina. Pronađena je veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, dva ručna raketna bacača, nekoliko pištolja, poluatomatskih i automatskih pušaka i 4000 komada streljiva.

Pet osoba, u dobi između 28 i 58 godina, kazneno je prijavljeno zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava. Tri od njih bit će privedene danas.

Vitomir Bijelić rekao je da je pronađeno oružje vojnog porijekla, a da su neki komadi bili i prerađivani, od plinskog pištolja u malokalibarski, ugradnjom optike za preradu u snajpersko oružje ili su im ugrađivani prigušivači. Naveo je da prijavljeni nisu djelatne osobe u vojsci ili policiji.

Bijelić je kazao da je ova akcija rezultat višemjesečnog praćenja po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Rijeci.
Zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Rijeci Tea Radovani rekla je da to općinsko državno odvjetništvo još nije zaprimilo kaznene prijave, ali da po poznatim činjenicama i temeljem dosadašnje suradnje s policijom može potvrditi da će pet osoba biti terećeno za kažnjivo djelo za koje se može odrediti zatvorska kazna do pet godina.

Na konferenciji za novinstvo bio je i načelnik odjela kriminalističke policije PU karlovačke Vlatko Cegur.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene