Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijen još jedan krijumčarski lanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija i USKOK u suradnji sa slovenskim kolegama u operativnoj akciji "Turist" razotkrili su međunarodni krijumčarski lanac, koji je preko granice prebacio najmanje 160 državljana Albanije, Makedonije, Srbije, Turske i Šri Lanke, izvijestio je danas MUP.

Krijumčarski lanac na tom je protuzakonitom poslu ostvario novčanu dobit veću od 80.000 eura, a članovi skupine "zaradu" su jednim djelom ulagali u nekretnine.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Na zagrebački Županijski sud privedeno je 13 osumnjičenika, jedan je već bio pritvoren zbog drugih kaznenih djela, a za pet osoba, uključujuči tri stranca, još se traga.

Policija je još lani u listopadu, u suradnji sa slovenskom policijom i u koordinaciji USKOK-a počela provoditi izvide, što je kulminiralo uhićenjima te pretragama domova i vozila 16 osoba kod koji su pronađeni eksploziv, streljivo i mobiteli.

Akcija je provedena na području varaždinske, međimurske,
krapinsko-zagorske, zagrebačke i brodsko-posavske policije.

Utvrđeno je da su osumnjičeni krijumčari (policija je dala
inicijale), počinili 35 kaznenih djela. Svaki član imao je svoju
zadaću. Neki od njih organizirali su prihvat stranaca na području Varaždina, a drugi poslovi uključivali su prijevoz i angažiranje prijevoza, osiguranje ili odvlačenje pozornosti policijskih ophodnji.

Još jedan krijumčarski lanac prekinut je u operaciji "Učka",
izvijestila je danas primorsko-goranska policija. Ta skupina je u posljednjih nekoliko mjeseci prebacila preko granice najmanje 60 Albanaca na čemu je "zaradila" više od 70.000 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene