Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska policija i USKOK u suradnji sa slovenskim kolegama u operativnoj akciji "Turist" razotkrili su međunarodni krijumčarski lanac, koji je preko granice prebacio najmanje 160 državljana Albanije, Makedonije, Srbije, Turske i Šri Lanke, izvijestio je danas MUP.


Krijumčarski lanac na tom je protuzakonitom poslu ostvario novčanu dobit veću od 80.000 eura, a članovi skupine "zaradu" su jednim djelom ulagali u nekretnine.

Vezani članci Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Tisuću eura po čovjeku: Afganistanac i Pakistanac ilegalno iz BiH u Sloveniju prebacili 51 osobu Dragan Kovačević USKOK objavio: Dragan Kovačević ostaje u istražnom zatvoru. Iznio je dopunu obrane, ali nije priznao sve što mu se stavlja na teret

Na zagrebački Županijski sud privedeno je 13 osumnjičenika, jedan je već bio pritvoren zbog drugih kaznenih djela, a za pet osoba, uključujuči tri stranca, još se traga.

Policija je još lani u listopadu, u suradnji sa slovenskom policijom i u koordinaciji USKOK-a počela provoditi izvide, što je kulminiralo uhićenjima te pretragama domova i vozila 16 osoba kod koji su pronađeni eksploziv, streljivo i mobiteli.

Akcija je provedena na području varaždinske, međimurske,
krapinsko-zagorske, zagrebačke i brodsko-posavske policije.

Utvrđeno je da su osumnjičeni krijumčari (policija je dala
inicijale), počinili 35 kaznenih djela. Svaki član imao je svoju
zadaću. Neki od njih organizirali su prihvat stranaca na području Varaždina, a drugi poslovi uključivali su prijevoz i angažiranje prijevoza, osiguranje ili odvlačenje pozornosti policijskih ophodnji.

Još jedan krijumčarski lanac prekinut je u operaciji "Učka",
izvijestila je danas primorsko-goranska policija. Ta skupina je u posljednjih nekoliko mjeseci prebacila preko granice najmanje 60 Albanaca na čemu je "zaradila" više od 70.000 eura.