Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva optužnica za teško ubojstvo glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alen Lambert (31)i njegova majka Ankica Lambert iz Rijeke optuženi su za teško ubojstvo Alenove izvanbračne supruge, 30-godišnje Tanje Brnelić u svibnju ove godine.

Prema navodima optužnice, Alen i njegova majka počinili su jedno od najokrutnijih ubojstava, zbog čega je cijeli događaj izazvao veliku medijsku pozornost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Tužiteljstvo ih tereti da su Tanju najmanje četiri godine psihički i fizički zlostavljali u stanu u Čandekovoj ulici te joj potpuno oduzeli slobodu kretanja i kontaktiranja sa vanjskim svijetom. Ujedno je Alen, tvrdi si, tukao Tanju rukama i drvenim palicama, te joj u studenom 2005. nanio dvostruki prijelom vilice. Od 1. do 18. svibnja nesretnu su djevojku zatvorili u sobu koju su zamračili crnim folijama, te joj ruke, noge i vrat zavezali za krevet, a potom je mučili ne dajući joj hranu i piće.

Nakon dvotjedne torture, djevojka je zadobila brojne ozljede i rane od ležanja, vezanja i udaraca. Proživljavajući nevjerojatnu agoniju, Tanja je preminula 18. svibnja u poslijepodnevnim satima od posljedica gnojnog izljeva u pluća. Navodi se da su Alen i majka pomoć pozvali tek u 17 sati, kada su se uvjerili da je mrtva.

Nakon jednotjedne istrage oboje su uhićeni i pritvoreni pod teškim optužbama, koje oni pak opovrgavaju i tvrde potpuno suprotno. Kažu da su se sve te godine brinuli o Tanji, a posljedna dva tjedna odbijala je uzeti hranu. Istraga je bila u punom tijeku.

Predmet je otišao na tužiteljstvo radi odlučivanja o predloženim dokazima, a umjesto da se vrati u istragu-podignuta je optužnica-rekla je odvjetnica Lovrić, braniteljica optuženih, dodajući da zbog toga nisu uspjeli predložiti svjedoke obrane i najavila prigovor na optužnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene