Policija pronašla ukradeni Porsche
Policija pronašla ukradeni Porsche Foto: Zagrebačka policija

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca starih 34 godine koji su u subotu provalili u stan na zagrebačkom Srebrnjaku te, nakon što su otuđili ključeve, ukrali luksuzni Porsche Macan u vlasništvu slovenske tvrtke.


Policija je automobil ubrzo pronašla u radionici u Dubravi gdje su uhitili dvojicu osumnjičenih. Lopovi su s automobila već demontirali plastiku i kokpit te rastavljene dijelove ostavili u prtljažniku.

Vezani članci Novac, ilustracija Prevarili osiguravajuća društva za nekoliko stotina tisuća kuna: Ugovarali police putnih osiguranja pa dostavljali lažne račune da im vrate novac Policijska sirena, ilustracija Sramota: Djelatnici štićenicima doma za starije davali tablete za spavanje pa ih pljačkali

U radionici su pronađeni i ilegalan pištolj sa streljivom te dijelovi drugih automobila – zračni jastuci, razna elektronika, elektroničke naprave s priključkom koje služe za dijagnostiku vozila ili slično.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Zagreb.