Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)
Nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Dubravka Petrić)

Muškarac (46) je nakon zavšetka kriminalističke istrage predan pritvorskom nadzorniku, a u Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava.


Bivši policajac i osuđeni obiteljski nasilnik koji je pred sedmogodišnjim sinom pretukao kći dok je bio na uvjetnoj slobodi koju mu je odobrio sud kako bi bio s djecom dok mu je bivša partnerica i majka djece u bolnici, predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda i povredu djetetovih prava.

Vezani članci Goran Aleksić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Zastupnik Goran Aleksić kazneno prijavio banke za udruženi zločinački pothvat protiv građana i države Bradley Cooper i Lea (Foto: Profimedia) Nakon raspada duge veze slavni glumac izgleda iscrpljeno, ali barem uživa u dobrom društvu

Kako je u utorak izvijestila zagrebačka Policijska uprava, završeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "tjelesne ozljede" i "povrede djetetovih prava na štetu kćeri" i kazneno djelo "povrede djetetovih prava na štetu sina".

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskome državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.

Policija podsjeća da se u slučajevima na štetu djece kriminalističko istraživanje provodi krajnje obzirno vodeći brigu o zaštiti njihova identiteta kako se ne bi povrijedila njihova prava i izložilo ih se dodatnoj viktimizaciji, to jest kako bi se primarno zaštitili interesi prava djeteta.

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. No, pijan je pretukao 14-godišnju kćer koja se morala spašavati skačući s balkona i trčanjem po ulici, a sve je gledao njezin sedmogodišnji brat. Majka djevojčice tvrdila je kako je policija reagirala prekasno, baš kao i susjedi, koji su rekli da je policiji trebalo više od sata da stigne do mjesta gdje je otac tukao kćer. No, iz policije tvrde da su 14 minuta od poziva uhitili počinitelja i da je tek bilo manjih komunikacijskih propusta. (Hina)