Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priznao jedno, niječe drugo razbojstvo pošte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Nacionalnog parka Mljet 56- godišnji Karlovčanin Karlo Renko priznao je na prvom ročištu na Općinskom sudu u Karlovcu razbojstvo počinjeno u karlovačkoj poslovnici Hrvatske pošte 17. svibnja, ali ne i razbojstvo u toj istoj poslovnici 25. travnja ove godine.

Renko je danas priznao da je 17. svibnja u podne uz prijetnju
pištoljem s prigušivačem u karlovačkoj pošti na Trgu Franje Ksaverskog broj 2 ukrao novac i telefonske bonove u vrijednosti 28.000 kuna, ali poriče drugo razbojstvo iz optužnice, počinjeno u travnja ove godine kada je ukradeno 18.000 kuna. Također je priznao i krivotvorenje osobne iskaznice.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Slika nije dostupna ORUŽANA PLJAČKA Opet opljačkana pošta u Zagrebu: Razbojnik prijetio zaposlenici vatrenim oružjem

Policija je Renka uhvatila 17. svibnja, dvadeset minuta nakon
razbojstva, koje je počinjeno na isti način kao ono u travnju.
Uhvaćen je u bijegu ukradenim automobilom na autocesti nadomak naplatne postaje Lučko kod Zagreba, a kod njega je nađen i plijen, pištolj sa streljivom i prigušivačem, te sprej suzavac i maskirna kapa.

Načelnik Odjela kriminalističke policije PU karlovačke Vlatko Cegur potvrdio je danas da je Renko već odslužio zatvorsku kaznu za razbojstvo u Draganiću, te da policija obrađuje više od dvadeset kaznenih djela, koje dovodi u vezu s njegovim kriminalnim aktivnostima.

Sudac Ante Ujević najavio je drugu raspravu za 2. listopada, te očekuje da će tada biti održane i završne riječi i izrečena
prvostupanjska presuda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene