Neobična akcija spašavanja (Foto: HGSS Split) - 3
Neobična akcija spašavanja (Foto: HGSS Split) - 3 Foto: HGSS Split

Policija je završila istragu oko 24-godišnjeg mladića koji je alarmirao hitne službe zbog ugriza poskoka kod Omiša. Protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog lažne uzbune.


Omiški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji je lažno alarmirao hitne službe u tom kraju. Pritvoren je uz kaznenu prijavu za lažnu uzbunu, a dokaže li mu se krivica prijeti mu kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Autom sletjeli s ceste kod Imotskog: Jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene Zapalio se autobus kod Klisa (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 Zapalio se autobus kod Solina: Cesta do večernjih sati bila zatvorena za sav promet, nema ozlijeđenih

Podsjetimo, nakon što je na omiškom području u mjestu Zakučac u utorak oko 00:15 sati uočen motocikl u prometnom prekršaju policajci su ga pokušali zaustaviti. Radilo se o vožnji jednosmjernom ulicom, ali u zabranjenom smjeru. Prekršajni zakon za taj prekršaj predviđa novčanu kaznu od 2000 do 5000 kuna.

24-godišnjak se odlučio pobjeći policiji. Policajci su njegov motocikl Suzuki naknadno pronašli uz cestu. U 3:40 policija je dobila obavijest Doma zdravlja da je jedna osoba telefonskim putem zatražila liječničku pomoć zbog ugriza zmije. Utvrđeno je da se radi o istom mladiću.

Na teren su, radi njegova spašavanja i pružanja pomoći, osim liječničkog tima, upućena petorica pripadnika HGSS-a i 14 vatrogasaca. Uz njih na teren su izašla i trojica policajaca. Nakon što je pronađen, obavljen je liječnički pregled. Na 24-godišnjaku nisu pronađeni tragovi koji potvrđuju da se radi o ugrizu zmije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 24-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo lažna uzbuna pritvoren uz kaznenu prijavu. Utvrdi li se njegova krivica na sudu, prijeti mu kazna zatvora do tri godine.