Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Vukovaru osudio je danas na pet i pol godina zatvora prvooptuženog Antuna Matkovića (19) , a drugooptuženog Gorana Evića (21) na kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca zbog nanošenja teških ozljeda opasnih po život Miroslavu Tunjiću (17) u studenome prošle godine u Gradištu nedaleko od Županje.


Trećeoptuženi Ivan Stapić (24), koji je vozeći automobil naletio na Tunjića dok je premlaćen ležao na cesti, oslobođen je optužbe.

U obrazloženju nepravomoćne presude sudac Milan Kojić naveo je kako su Matković i Ević bez ikakvog razloga napali Tunjića te da su mu nanijeli teške ozljede opasne za život.

'Sudsko vijeće izrečene kazne smatra primjerenima. Uzeli smo u obzir i činjenicu da nasilja ima svakodnevno u našem društvu. Ovo je poruka svima kako će proći ako napadnu nekoga bez ikakvog razloga i povoda', rekao je sudac Kojić.

Miroslav Tunjić brutalno je premlaćen u studenome prošle godine. Matković i Ević mladića su teško ozlijedili udarcima u glavu, nakon čega su ga ostavili da leži na cesti na kojoj je na njega naletio osobni automobil kojim je upravljao Ivan Stapić.

Od uhićnja 14. studenoga 2010. Matković i Ević bili su u pritvoru u osječkom zatvoru. (Hina)
 

Vezani članci Povećana količina arsena (Foto: Dnevnik.hr) Stanovništvo u strahu: Analiza pitke vode u županjskoj Posavini pokazala čak 16 puta veću razinu arsena od dozvoljene Slika nije dostupna Predsjednica nastavila s kritiziranjem Vlade: "Hrvatska izlazi iz same sebe. U Hrvatskoj je izvanredno stanje"