Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Motociklist, predsjednik karlovačkoga Sportskoga motokluba Darko Černugelj, koji je jučer popodne teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, noćas je umro, a protiv vozača terenca, 20-godišnjaka iz Zagreba koji je skrivio sudar bit će podnesena kaznena prijava, priopćila je karlovačka Policijska uprava.


Neimenovani je mladić terencem BMW-om X5 došao na kolnik iz zabranjenog smjera, od benzinske postaje, i uzrokovao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom. Dolaskom do Ulice Banije vozač terenca se uključio u promet a da nije propustio sva vozila te je oduzeo prednost motociklu kawasakiju kojim je u smjeru Zagrebačke ulice upravljao Darko Černugelj (1964.) iz Karlovca, navodi policija.

Vezani članci Građani se upisuju u knjigu žalosti za Milana Bandića U srijedu u Zagrebu Dan žalosti: Zastave na pola koplja i bez glazbe na javnim mjestima Milan Bandić Preminuo Milan Bandić, suradnici u suzama: "Živio je i umro za ovaj grad"

Glasnogovornica Petrić izjavila je da je vozaču BMW-a oduzeta vozačka dozvola među ostalim i zato jer je kao mladi vozač, s manje od dvije godine vozačkog staža, upravljao vozilom snažnijim od 75 konjskih snaga, što je zabranjeno Zakonom o sigurnosti u cestovnom prometu.

Motociklisti karlovačkoga Sportskoga motokluba izvijestili su medije da je Černugelj do pogibije bio predsjednik tog kluba te da je u suradnji s karlovačkom Policijskom upravom organizirao škole sigurne vožnje motocikala i skutera te akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom: "Ne prolijevajmo krv na cesti - darujmo je!" Hrvatski motociklistički savez proglasio ga je ove godine najboljim vozačem za 2008. godinu.