Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ZAPREŠIĆU

Preminuo 36-godišnjak kojem je pozlilo prilikom uhićenja u velikoj policijskoj akciji zbog droge, majka odlučila donirati njegove organe

Bolnica Sveti Duh (Foto: Dnevnik.hr)
Bolnica Sveti Duh (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Majka 36-godišnjaka uhvaćenog u akciji usmjerenoj protiv dilera drogom objavila je kako je preminuo u bolnici.

Policijska akcija u Zaprešiću, koja se odvijala prošle srijede, 14. travnja, i u kojoj je razbijena skupina trgovaca drogom, odjeknula je u javnosti ne samo zato što je među privedenima bio i ravnatelj tamošnjeg vrtića, nego i zato što je jednom od privedenih tijekom akcije pozlilo i završio je u bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

Njegova je majka kasnije ispričala: "Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: 'Gušim se. Nemam zraka'".

Tridesetšestogodišnjak je hitno prebačen u bolnicu, no izgubio je bitku za život.

"Jučer su mog sina skinuli u bolnici s aparata čim sam potpisala za donaciju njegovih organa. Mislim da ih je ukupno osam donirano. Kako proživljavam sve ovo? Mirim se sa činjenicom da je moj sin morao umrijeti da se spase drugi ljudski životi.

Idući tjedan u utorak u 14 sati ispratit ću ga na posljednje počivalište na zaprešićkom groblju, a sada sam u fazi traženja njegove fotografije za osmrtnicu, organizacije sprovoda, pronalasku duševnog mira. Njegovi dokumenti su na policiji, nemam ništa i izvan sebe sam", rekla je majka preminulog za Jutarnji list.

Odmah nakon što je mladić završio u bolnici provedena je interna istraga MUP-a. Prije no što su objavljeni rezultati, iz PU zagrebačke poručili su između ostalog: ''Tijekom postupanja nad jednim muškarcem su, temeljem čl. 82., 84. st.1 i 85. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, te čl. 127. i 129. i 133. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, zbog sprječavanja bijega, uporabljena sredstva prisile - tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Nakon uporabe sredstava prisile osoba se nije žalila na nikakve ozljede niti tegobe, međutim protekom od oko deset minuta muškarcu je iznenadno pozlilo. Na mjestu događaja ekipa Hitne medicinske pomoći mu je pružila liječničku pomoć te je potom prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju."

Internom istragom utvrđeno je da policajci nisu prekoračili ovlasti te da "svojim postupanjem nisu prouzročili narušavanje zdravstvenog stanja 36-godišnjaka".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene