Policija, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je na tom dijelu ceste prometnim znakom zabranjeno pretjecanje, u ponedjeljak predvečer kod Požege su se pretjecanjem drugih vozila po cesti utrkivali Volkswagen i autobus, oba požeških registracija, pri čemu je automobil sletio s ceste i udario u prometni znak, a obojicu vozača očekuje prekršajna kazna.


Požeško-slavonska policija u utorak je priopćila kako je oko 17.10 sati 23-godišnjak vozio Volkswagen kroz Eminovce, kada je na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom započeo pretjecati autobus marke "Setra", koji je također započeo pretjecati drugo vozil ispred njega.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Dubrovniku - 7 Liječnici se bore za živote žene i muškarca koje je upucao vlastiti sin, Dubrovčani u šoku: ''To je strašno. Ne daj Bože ni najgorem neprijatelju'' Obljetnica prosvjeda na Tiananmenu - 4 Tisuće se okupile u Hong Kongu na obljetnici gušenja prosvjeda 1989., policija ih pošpricala paprenim sprejem

Da bi izbjegao sudar, vozač automobila sletio je s ceste na putnu bankinu, gdje je udario u prometni znak. Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja zabrana izraženih prometnim znakovima, najavljuju iz policije.

Policija također opetovano poziva vozače na pridržavanje prometnih propisa, posebno pri vožnji u zimskim uvjetima. Upozoravaju kako je, s obzirom da pada snijeg i zadržava se na cestama, otežana vožnja pod takvim uvjetima, pa vozačima preporučuju dodatni oprez jer se u takvim uvjetima povećava i opasnost od prometnih nesreća

"Vozačima savjetujemo da ne kreću na put bez zimske opreme, a ukoliko prometuju, da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, izbjegavaju nagla kočenja i promjene smjerova, a posebnu pozornost obrate na zavoje, mostove, usjeke i nadvožnjake gdje je mogućnost poledice veća", poručuju iz požeško-slavonske policije. (Hina)