Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ne spremajte toplu odjeću i kišobrane: Snijeg i kiša do kraja tjedna, pogledajte gdje će najviše padati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem zemlje čeka nas uglavnom oblačno vrijeme s povremenim oborinama. U kopnenim će predjelima padati snijeg, uz obalu kiša, a na jugu Dalmacije bit će pljuskova koji ponegdje mogu biti i obilniji. Snijega će najviše biti u gorju i na istoku zemlje. U Slavoniji snježni pokrivač ponegdje može biti i deblji od 10 centimetara, a u gorskim predjelima moguće je da će pasti dvadesetak centimetara snijega. Slično vrijeme pratit će nas i ostatak tjedna.

Tijekom jutra vrijeme će uglavnom biti oblačno s povremenim oborinama: snijegom u kopnenim predjelima, a kišom na Jadranu. Osim toga, uz obalu će i dalje biti vjetrovito. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena i jaka bura, a južnije će puhati pojačan istočnjak i jugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će oblačno s povremenim snijegom. Jedino će na krajnjem sjeveru ostati uglavnom suho. Uz slab vjetar, temperatura će iznositi oko nula stupnjeva.

I u Slavoniji se vrijeme tijekom dana neće mijenjati. Bit će oblačno sa snijegom, kojeg će ponegdje biti i više od 10 centimetara. Temperatura će i ondje biti oko nule.

U gorju će vrijeme biti kao i u ostatku kopnenih predjela. Dakle, oblačno sa snijegom, kojeg će najviše biti u Lici. Na sjevernom Jadranu bit će nešto manje oborina, ali i ondje je krajem dana moguća koja pahulja snijega. Bit će vjetrovito uz umjerenu, jaku, na udare i olujnu buru. Temperatura u gorju uglavnom će biti ispod nule, dok će na moru biti između četiri i sedam stupnjeva.

U Dalmaciji će drugi dio dana obilježiti kiša ili pljuskovi. Bit će vjetrovito, sjevernije uz buru, a drugdje će puhati istočnjak ili jugo. Temperatura će pratiti vjetar, tako da će sjevernije temperatura iznositi od šest do osam stupnjeva, a na jugu će biti oko 10 stupnjeva.

Idućih će dana u kopnenoj Hrvatskoj biti oblačno s povremenim snijegom, ali u četvrtak može biti i kiše koja se ledi na tlu. Dojam hladnoće krajem tjedna pojačavat će vjetar sa sjevera.

Na moru će isto tako biti uglavnom oblačno s povremenom kišom. Uz obalu sjevernog Jadrana i u ostatku tjedna bit će bure, a na jugu Dalmacije južine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene