Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća koja je šokirala hrvatsku

Mladić koji je skrivio nesreću u Ilici ipak se utrkivao? Policija istražuje snimke nadzornih kamera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li se mladić M.K. (20) u trenutku užasne prometne nesreće prošlog četvrtka navečer u svojem Mercedesu C63 AMG ipak s nekim utrkivao?

Pitanje je to koje se već nekoliko dana nameće istražiteljima koji intenzivno pokušavaju rasvijetliti motive njegove divljačke vožnje po prometnoj zagrebačkoj Ilici, kada su živote izgubile dvije žene.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nakon što je policija provela kriminalističko istraživanje, indicije o utrkivanju su se aktualizirale na osnovi prikupljenih materijalnih dokaza.

Tijekom istraživanja policajci su s obližnjih zgrada skinuli snimke nadzornih kamera, a na njima je, navodno, vidljivo da se Mercedes kojim upravlja M.K. između drugih vozila de facto utrkuje s nepoznatim automobilom za koji je na snimkama, s obzirom na lošu kvalitetu i jako veliku brzinu kretanja, vidljivo samo da je crvene boje.

Policija i tužiteljstvo, pak navodno sumnjaju da se iz navedenih snimaka može pretpostaviti da su se dva vozila utrkivala, no je li doista bilo tako ili je riječ o pukoj slučajnosti da su se te večeri na istoj prometnici našla dva vozača koja su jurcala u istome smjeru, još se utvrđuje.

Iako je nakon nesreće potvrđeno da M.K. u vrijeme nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ni opijata, tijekom njegova bolničkog liječenja, koje je potrajalo četiri dana, u urinu su, doznaje Jutarnji pronađeni tragovi THC-a, aktivne komponente marihuane.

THC u sustavu ostaje danima te se skladišti u masno tkivo, gdje se najsporije eliminira te su ponekad potrebni dani, pa i mjeseci da se “ispere” iz organizma.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je jednomjesečni istražni zatvor za dvadesetogodišnjeg M.K., što je sudac istrage i prihvatio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene