Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznat uzrok

PRIJETI MILIJUNSKA ŠTETA Buknuo požar u šibenskom TLM-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u subotu oko 15 sati buknuo u pogonu Tvornice valjanih proizvoda šibenskog TLM-a ugasili su vatrogasci vrlo brzo nakon izbijanja, nitko nije stradao, a u požaru je oštećen ključni stroj TLM-ove valjaonice.

Crni dim nadvio se u popodnevnim satima nad Šibenikom - buknuo je požar u Tvornici Lakih metala.

Sve raspoložive vatrogasne snage odmah su stigle u krug tvornice i požar je stavljen pod nadzor.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Kako je u kratkom priopćenju izvijestila šibenska policija, požar je najvjerojatnije izazvao kvar na stroju, a više će se znati nakon očevida. Nagađa se da se radi o problemu s hidrauličnim cijevima odnosno kablovima.

Prije par godina sličan požar dogodio se na jednom od obližnjih strojeva, tada je proizvodnja stala na nekoliko tjedana.

No, najbitnije je da nitko od radnika nije ozlijeđen.

Iako nitko nije htio stati pred kamere, oglasili su se radnici, ali i uprava. Radnici mahom strahuju za svoja mjesta. Na radna mjesta vraćeno je njih 300-tinjak. Nagađaju da bi šteta mogla iznositi nekoliko stotina milijuna kuna.

Iz Uprave slovenskog Impol TLM-a, tvrtke koja za vrijeme predstečajne nagodbe nad tvornicom djeluje u pogonu valjaonice sukladno ugovoru o najmu, nakon nesreće su za medije izvijestili da je požar buknuo u toploj valjaonici nakon pucanja cijevi hidrauličnog uređaja, a uslijed velike vrućine i blizine zapaljivih materijala.

Od radnika koji su svjedočili događaju doznaje se da je vatra bila iznimno jaka i zahvatila je ključni stroj valjaoničkog pogona, takozvani V24.

Iz Uprave Impol TLM-a navode da će se proizvodnja nastaviti kroz dva ili tri tjedna, kad se saniraju oštećenja. (Hina/Ma.B.(Š.V.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene