Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija jutros je potvrdila da je požar automobila koji koristi istražni sudac Oliver Mittermayer podmetnut i to najvjerojatnije otvorenim plamenom.


Požar pod "opel vectru" podmetnut je jučer oko podneva u podzemnoj garaži u Golikovoj ulici u zagrebačkom Voltinom naselju. Kroz rešetke na ulaznim vratima garaže nepoznati je počinitelj ubacio otvoreni plamen, a izgorio je stražnji dio automobila.

Vezani članci Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

U policiji tvrde da sudac koji se koristi automobilom nije i njegov
vlasnik, jer je "vectra" registrirana na njegova brata.

U službenom izvješću policija navodi da je u požaru došlo do potpunog uništenja zadnjeg branika, unutrašnjosti prtljažnika, zadnjih svjetala, nagaranja metala i laka na poklopcu prtljažnika, lijevog i desnog zadnjeg blatobrana, pucanja zadnjeg vjetrobranskog stakla, čepa rezervoara te uništenja zadnje registracijske pločice.

No, ukupna šteta još nije utvrđena.

Podmetanje požara pod sučev automobil neki su mediji danas doveli u vezu s istragom protiv Armenda Musliua i Vittorija Vukdedovića osumnjičenih za otmicu i ubojstvo Jure Bajde, sina slovenskog poduzetnika Iztoka Bajde.

Podsjećaju i da je Mittermayer svojedobno vodio istragu protiv Hrvoja Petrača zbog prijetnji sucu zagrebačkog Županijskog suda Ivanu Turudiću.

Neslužbeno se doznaje da su na mjestu zločina pronađane i šibice. Poslane su na vještačenje, a u policiji vjeruju da bi ih upravo taj trag mogao dovesti do osobe koja je potpalila sučev automobil.