Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska policija privela je 47-godišnjeg zaposlenika Poštanskog ureda u Gračacu osumnjičenog da je krivotvoreći potpis na potvrdama i nalozima uzimao tuđe mirovine i tako prisvojio 200 tisuća kuna.


Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću priveden je uz kaznenu prijavu za kaznena djela pronevjere i krivotvorenja isprava, izvjestila je jutros zadarska Policijska uprava.

Vezani članci Mislav Bago HDZ postigao dogovor s HSU-om tik pred izbore: "COVID dodatak umirovljenici traže već godinu dana. Isplata će biti dva tjedna pred izbore pa zaključite" Policijska sirena, ilustracija U Solinu opljačkana poslovnica pošte: Muškarac zaprijetio pištoljem pa pobjegao s novcem

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 2001. do 2004. u više navrata podizao mirovine i zaostatke mirovina na ime druge osobe. Pritom je na naloge i potvrde potpisivao stvarnog korisnika mirovine. Krivotvorio je potpis i takve lažne podatke dostavljao u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na taj je način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 200 tisuća kuna. (Hina)