Umaška policija uhvatila je 51-godišnjeg Poljaka koji je svake noći provaljivao u kuće i vikendice te krao sve što mu je došlo pod ruku.

Galerija


Umaška je policija uhvatila 51-godišnjeg Poljaka koji je krao po umaškom području. Uhvaćen je u noći na četvrtak, oko 1:30. Policajci su ga zatekli dok je pokušao provaliti u apartman u Omladinskoj ulici u naselju Bašanija.

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj O čemu je razmišljao? Puljanin zaražen koronom s još jednom osobom krenuo u kupovinu U Puli uhvaćen serijski provalnik (Foto: PU istarska) - 4 U Puli uhvaćen serijski provalnik: Krao po stanovima i tvrtkama, policajac ga prepoznao u trgovini

Priveden je, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je odgovoran za još deset kaznenih djela. U noći s 18. na 19. srpnja, u ulici Put maslina u Bašaniji, Poljak je provalio u vikendicu i ukrao četiri bicikla, od kojih tri električna te ruksak sa stvarima za plažu i dokumentima. Oštetio je dvoje slovenskih državljana u dobi od 39 i 33 godine za više desetaka tisuća kuna.

Iste noći u istoj ulici 51-godišnji Poljak iz otvorenog apartmana ukrao je novac i razni nakit. 73-godišnjakinju je oštetio za više desetaka tisuća kuna. Već sljedeće noći nastavio je svoj pohod pa je tako u istoj ulici ušao u prizemlje vikendice i ukrao tri mobitela. Time je 68-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Potom je ušao kroz balkonska vrata u susjednu vikendicu i ukrao novčanike, satove, mobitel i ključeve vozila, nakon čega je na parkiralištu s ukradenim ključem ukrao i automobil VW Tiguan, slovenske registarske oznake. Time je 60-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Krao iz noći u noć

Sljedeće noći Poljaku je na meti bila Zambratija, gdje je u Siparskoj ulici iz vikendice ukrao novac, naočale i ključ od vozila. Odvezao se s ukradenim VW Touranom, slovenske registarske oznake, čime je 71-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Potom je u Cvjetnoj ulici ušao u dva apartmana te je iz jednog ukrao novac, dva mobitela i prijenosno računalo. Time je 73-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je iz drugog ukrao dva laptopa, mobitel i novac, čime je 29-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna.

Sljedeću noć 51-godišnji Poljak se ponovno vratio u Zambratiju, gdje je iz kuće u Istarskoj ulici ukrao ključ vozila pa se odvezao s ukradenim VW Polo, pulske registarske oznake, čime je 35-godišnjakinju oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Iz apartmana u Sunčanoj ulici u Zambratiji počinitelj je sljedeće noći, dok je 66-godišnji slovenski državljanin spavao, ukrao prijenosno računalo, fotoaparat, novac i razne prehrambene proizvode te oštetio vlasnika za više tisuća kuna. Na isti je način pokrao i susjedni apartman, pa je tako, dok je 40-godišnji poljski državljanin spavao, ukrao fotoaparat, mobitel, novac i druge predmete, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Poljak je pritvoren, a sva tri automobila vraćena su vlasnicima.