Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija uhvatila trojicu iznuđivača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica muškaraca od ranije poznata po kriminalu uhvaćena su u policijskoj zasjedi dok su preuzimali dio iznosa od 100.000 eura koliko su pokušali iznuditi od 40-godišnjaka iz Poreča, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Antu Čančarevića (38) državljanina Bosne i Hercegovine, Marka Grgića (37) iz Zagreba i Srečka Terzića (32) iz Nove Gradiške sumnjiči se da su u srpnju ove godine počeli iznuđivati 40-godišnjaka iz Poreča, koji je inače porijeklom iz BiH, a bavi se izgradnjom apartmana.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Božićni poklon Važna obavijest HZMO-a: Počinje isplata za više od 60 tisuća umirovljenika radi ublažavanja troškova života Ilustracija nacionalna naknada Dobra vijest za starije osobe! Provjerite kada bi vam trebao sjesti novac na račun

Osumnjičenici su, tvrdi policija, žrtvi učestalo putem mobitela
prijetili smrću ako im ne isplati 100.000 eura navodnog duga. Da bi pokazali ozbiljnost prijetnji u BiH su organizirali nepoznate osobe da s oružjem u rukama u kolovozu upadnu u kuću njegove bliske rodbine u Brčkom.

Žrtva je zatim podlegla prijetnjama, pa im je u dva navrata isplatila ukupno 14.000 eura. No, 40-godišnjak je nakon toga ipak odlučio sve prijaviti policiji koja je u suradnji s USKOK-om pripremila zasjedu.

Iznuđivači su uhićeni 2. listopada u zagrebačkom naselju Špansko dok su preuzimali 10.000 eura. Kod njih su pronađeni mobiteli putem kojih su prijetili žrtvi te dva pištolja.

Dokaže li im se krivnja, mogu dobiti i do deset godina zatvora.

Sva trojica su od ranije poznata po nasilništvu, krivotvorenju i
drugim kaznenim djelima.

U zagrebačkoj policiji kažu da nastavljaju s istragom kako bi otkrili tko su nepoznate osobe koje su u BiH prijetile rodbini 40-godišnjaka iz Poreča.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene