Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica muškaraca od ranije poznata po kriminalu uhvaćena su u policijskoj zasjedi dok su preuzimali dio iznosa od 100.000 eura koliko su pokušali iznuditi od 40-godišnjaka iz Poreča, izvijestila je danas zagrebačka policija.


Antu Čančarevića (38) državljanina Bosne i Hercegovine, Marka Grgića (37) iz Zagreba i Srečka Terzića (32) iz Nove Gradiške sumnjiči se da su u srpnju ove godine počeli iznuđivati 40-godišnjaka iz Poreča, koji je inače porijeklom iz BiH, a bavi se izgradnjom apartmana.

Vezani članci Alemka Markotić Muškarac prijetio Alemki Markotić i tražio da mu plati u kriptovaluti, policija ga uhvatila Problemi liječnika s neisplatom prekovremenih - 2 Pokrenuto mnoštvo tužbi, krenule i ovrhe: "Ti će se dugovi morati naplatiti iz limita bolnica. Sigurno je da će bolnički računi u blokadu"

Osumnjičenici su, tvrdi policija, žrtvi učestalo putem mobitela
prijetili smrću ako im ne isplati 100.000 eura navodnog duga. Da bi pokazali ozbiljnost prijetnji u BiH su organizirali nepoznate osobe da s oružjem u rukama u kolovozu upadnu u kuću njegove bliske rodbine u Brčkom.

Žrtva je zatim podlegla prijetnjama, pa im je u dva navrata isplatila ukupno 14.000 eura. No, 40-godišnjak je nakon toga ipak odlučio sve prijaviti policiji koja je u suradnji s USKOK-om pripremila zasjedu.

Iznuđivači su uhićeni 2. listopada u zagrebačkom naselju Špansko dok su preuzimali 10.000 eura. Kod njih su pronađeni mobiteli putem kojih su prijetili žrtvi te dva pištolja.

Dokaže li im se krivnja, mogu dobiti i do deset godina zatvora.

Sva trojica su od ranije poznata po nasilništvu, krivotvorenju i
drugim kaznenim djelima.

U zagrebačkoj policiji kažu da nastavljaju s istragom kako bi otkrili tko su nepoznate osobe koje su u BiH prijetile rodbini 40-godišnjaka iz Poreča.