Policija je u potrazi za serijskim pljačkašem za kojeg smatraju da je počinio više pljački na zagrebačkom području. U nekima od njih snimile su ga i nadzorne kamere, no dosadašnja potraga nije dala rezultata, pa su ponovo zatražili pomoć građana. Također, traži se i lopov iz Bjelovara, kojeg je snimila kamera na banomatu.

Galerija


Policija je zatražila pomoć građana u potrazi za serijskim pljačkašem koji je proteklih mjeseci opljačkao nekoliko zagrebačkih trgovina

Vezani članci Očevid, ilustracija U sudaru najmanje dvaju automobila u Belovaru kod Zagreba jedna osoba poginula Provalnik/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Policija poslala upozorenje građanima uoči blagdana: ''Nekad i sama žrtva stvori priliku za provale''

Tako je 11. srpnja oko 19:50 opljačkao trgovinu na Čulinečkoj cesti odakle je ukrao novac, a dovodi se u vezu i s pljačkom u Ulici Vranovina, koja je također počinjena u srpnju.

Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka)
Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka

Policija je utvrdila da je najvjerojatnije riječ o osobi čije su fotografije objavili i u kolovozu, tražeći ga i tada zbog više pljački. Objavljene snimke odnosile su se na pljačku trgovine u Ulici Gjalskog od svibnja.

Za ovog serijskog pljačkaša procjenjuje se da je star između 25 i 30 godina visine oko 185 do 190 centimetara. Srednje je tjelesne građe i kraće smeđe kose, a na lijevoj nadlaktici ima tetovažu. U svoj posljednji pljačkaški pohod uputio se neobrijan nekoliko dana, odjeven u tamnu majicu kratkih rukava s motivom američke zastave, sivim traper-hlačama. Na nogama je nosio crne tenisice, a na glavi tamnu kapu sa šiltom. 

Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka)
Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka

"Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o osobi s fotografija, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nam se jave na broj 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr", poručuju iz policije.

Lopov hara i Bjelovarom

Bjelovarska policija objavila je u petak fotografije muškarca kojega traži zbog teške pljačke zaposlenice Opće bolnice Bjelovar kojoj je uzeo novčanik, a potom uz pomoć bankovne kartice koja se u njemu nalazila pokušao podići novac s bankomata.

Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka)
Lopov iz Bjelovara (Foto: PU bjelovarsko-bilogorsk Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

"U utorak, 14. studenog 2017. godine u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića u Bjelovaru nepoznati je počinitelj iz sobe za osoblje jednog odjela Opće bolnice u Bjelovaru ukrao novčanik zaposlenice u kojem se nalazilo stotinjak kuna, osobne isprave i bankovne kartice. Pomoću bankovne kartice pokušao je podići novac na bankomatu", pojašnjavaju u bjelovarskoj policiji.

Policija moli građane koji imaju korisna saznanja o osobi s fotografija da se obrate Policijskoj postaji Bjelovar na broj 043/270-132 ili pozivom na broj 043/192, kao i e-mailom na adresu bjelovarsko-bilogorsku@policija.hr.

Policija traži serijskog pljačkaša (Foto: PU zagrebačka)
Lopov iz Bjelovara (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) Foto: PU bjelovarsko-bilogorska