Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kafić bacili bengalku

Policija pritvorila pet huligana koji su kod NSK napali dva mladića i ženu

Mjesto napada na kafić pored NSB-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Mjesto napada na kafić pored NSB-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Petorica mladića te još nekoliko za sad nepoznatih osoba 24. listopada divljalo je ispred i oko NSK u Zagrebu. Htjeli su napasti 29-godišnjaka koji je bio u knjižnici, a dok su čekali da izađe napali su dvojicu mladića i vlasnicu obližnjeg kafića

Zagrebačka policija je izvijestila kako je u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršila kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 27, 21, 24, 20 i 25 godina zbog osnovanje sumnje da su s još nekoliko nepoznatih osoba 24. listopada kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice napali 21-godišnjaka, 19-godišnjaka i 64-godišnju ženu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priopćila policija Nasilnik s Rive koji je napao dvije žene dobio kaznenu prijavu Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Toga dana su oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak kojeg su htjeli napasti.

Dok su čekali da izađe, pred knjižnicom su presreli 21-godišnjaka te ga verbalno napali, bacili mu kapu s glave nakon čega je pobjegao u knjižnicu.

Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak. Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici. Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka.Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni (27, 21, 24, 20, 25) su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji, vlasnici kafića u kojeg su upali i demolirali inventar.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene