Mjesto napada na kafić pored NSB-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Mjesto napada na kafić pored NSB-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Petorica mladića te još nekoliko za sad nepoznatih osoba 24. listopada divljalo je ispred i oko NSK u Zagrebu. Htjeli su napasti 29-godišnjaka koji je bio u knjižnici, a dok su čekali da izađe napali su dvojicu mladića i vlasnicu obližnjeg kafića


Zagrebačka policija je izvijestila kako je u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršila kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 27, 21, 24, 20 i 25 godina zbog osnovanje sumnje da su s još nekoliko nepoznatih osoba 24. listopada kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice napali 21-godišnjaka, 19-godišnjaka i 64-godišnju ženu.

Vezani članci Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5 Pronađen jedan od najsofisticiranijih tajnih tunela krijumčara: "Ima željeznicu, vodu, struju..." Prosvjedi u Bejrutu - 1 Bijesni stanovnici Bejruta pokušali ući u parlament, u neredima ubijen policajac. Libanonski premijer najavio prijevremene izbore

Toga dana su oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak kojeg su htjeli napasti.

Dok su čekali da izađe, pred knjižnicom su presreli 21-godišnjaka te ga verbalno napali, bacili mu kapu s glave nakon čega je pobjegao u knjižnicu.

Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak. Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici. Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka.Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni (27, 21, 24, 20, 25) su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji, vlasnici kafića u kojeg su upali i demolirali inventar.