Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na amaterskoj snimci objavljenoj na Internetu na kojoj se vidi kako dvojica policajaca ulaze u razred, te potom jedan od njih snažno udara muškarca bez razloga, doznajemo da je riječ o 50-godišnjaku, a ne učeniku kako su mediji prenijeli.


Glasnogovornik policijske uprave brodsko posavske Franjo Galić izjavio je za Novu TV kako je na amaterskoj snimci koja je nastala u srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu, na kojoj dvojica policajaca ulaze u razred, te potom jedan od njih udara muškarca, riječ o 50-godišnjem Ž. A.

Vezani članci Slika nije dostupna Mučne scene na dječjem turniru: Bijesna majka krenula šamarati, najprije izudarala vlastitog sina Slika nije dostupna Filipinski predsjednik dužnosnicima EU-a: ''Dođite ovdje, želim vas išamarati''

Muškarac je došao u razred na poziv učenika, te kasnije nije htio napustiti nastavu unatoč upozorenjima ravnateljice škole.

Ravnateljica je pozvala policiju, a nakon dolaska policajci su od Ž.A zatražili da napusti razred, na što se 50-godišnjak oglušio.

Tada je jedan od policajaca upotrebio sredstvo prisile, te je muškarca bez previše riječi upozorenja, snažno ošamario. Nakon udarca pada na pod te se čini kao da ga policajci doslovno odvlače van iz razreda.

Po dolasku u policijsku stanicu, Ž.A. je izmjereno 3,18 promila alkohola u krvi.

Za dvojicu policajaca slijedi disciplinski postupak jer su zataškali primjenu sredstva prisile u policijskom izvješću.