Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPALI IH PAKISTANCI?

Policija objavila detalje pronalaska 15 migranata: Zbog ozljeda dvojica muškaraca prevezena u sisačku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak stranih državljana s ubodnim ranama. Policija je u petak na području Gline pronašla 15 migranata. Dvojica muškaraca bila su ozlijeđena.

PU sisačko-moslavačka dovršila je kriminalističko istraživanje, vezano za pronalazak 15 stranih državljana (šest muškaraca, pet žena i četvero djece) na području PP Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca zatečena s ozljedama.

Svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom su mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Oni su tijekom kriminalističkog istraživanja izjavili da ih je u šumi na području BiH dok su se kretali prema Hrvatskoj, presrela skupina Pakistanaca tražeći od četvorice muškaraca novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili, isti su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.

U napadu su ozlijeđene dvije muške osobe kojima su ozlijede nanijete oštrim predmetom, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede.

Zbog postojanja osnove sumnje da je na štetu četverice državljana Afganistana počinjeno kazneno djelo Razbojništvo zaprimljene su kaznene prijave.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Policija će o ovom događaju podnijeti posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćili su iz PU sisačko-moslavačke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene