Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj ubojstva

Stravičan zločin kod Opatije: 36-godišnjak pucao u djevojku i pozvao prijatelja da sakrije tragove, ona se bori za život

Policija je provela kriminalističko istraživanje zbog pokušaja ubojstva na području Matulja kod Opatije u utorak navečer.

Na području Matulja u utorak navečer došlo je do pokušaja ubojstva u kojem je hrvatska državljanka (23) teško ozlijeđena i trenutno je životno ugrožena. 

 

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija.

Protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 36 i 53 godine podignuta je optužnica zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva i pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. 

Policija sumnjiči da je 36-godišnjak u utorak oko 21 sat u stanu na području Matulja pucnjem iz vatrenog oružja ozlijedio 23-godišnjakinju. Nedugo nakon toga, na mjesto događaja stigao je drugoosumnjičeni 53-godišnjak i pomogao 36-godišnjaku prenijeti ozlijeđenu do osobnog vozila kojim ju je potom 36-godišnjak odvezao u KBC Rijeka.

Pročitajte i ovo Srđan Janković Srđan Janković Veliki obrat u slučaju Danke: Osumnjičeni za njezino ubojstvo putem odvjetnika poslao poruku

Osim toga, u namjeri da pomogne prvoosumnjičenom, 53-godišnjak je sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Policijski izvještaj dalje navodi da je ozlijeđenoj 23-godišnjakinji pružena liječnička pomoć u riječkom KBC- gdje je zadržana te je životno ugrožena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene