Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv dvojice policajaca zbog nanošenja tjelesne ozljede Afganistancu i neprijavljivanja kaznenog djela.


Karlovačko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dvojice policajaca u dobi od 35 i 27 godina.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija pronašla zaraženog migranta koji je pobjegao iz KBC-a Rijeka Migranti, ilustracija Marokanac priznao ubojstvo migranta kod Sarajeva, tvrdi da ga je ubijeni četiri puta pokušao silovati

35-godišnjeg policajca terete da je 11. lipnja u vremenu od 19:50 do 20:40 više puta Afganistanca udario zatvorenom šakom po glavi i ruci. Osim toga, udarao ga je i nogama po tijelu i nanio mu tjelesne ozljede.

Događalo se to u radno vrijeme policajca, dok je Afganistanca prevozio službenim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju.

27-godišnjeg policajca državno odvjetništvo tereti da nije prijavio takvo postupanje kolege iako je znao da se radi o kaznenom djelu. Time je 27-godišnjak počinio kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti, priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Iz karlovačke policije ranije je priopćeno da su obojica policajaca još u lipnju udaljena iz službe i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.