Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su od 54-godišnjeg obrtnika pokušali iznuditi 100.000 eura.


Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u rujnu ove godine u više navrata s mobilnih telefona nazivali i SMS porukama prijetili 54-godišnjem zagrebačkom obrtniku, njegovoj majci, sestri i djevojci, tražeći 100.000 eura. 

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vodice: SMS-ovima ucjenjivala ženu, tražila od nje novac i prijetila joj Slika nije dostupna Pazite kome se pokazujete: Haraju internetske bande, nekoliko žrtava iznude si je oduzelo živote

No, umjesto da pristane biti žrtva iznude obrtnik je sve prijavio policiji koja je uhitila osumnjičenike u dobi od 43 i 42 godine.

Sumnja se da je u iznuđivanju sudjelovala i 41-godišnja žena za kojom policija traga.

U policiji kažu da su osumnjičeni od ranije poznavali žrtvu.

U stanu jednog od uhićenika pronađen je mobitel s kojega su prijetili obrtniku, ali i dva pištolja, što po ocjeni policije "potkrijepljuje ozbiljne namjere osumnjičenih za činjenjem ovog kaznenog djela".

Dvojica uhićenih, od kojih je mlađi već ranije kazneno prijavljen za imovinski kriminal, privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.