Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su od 54-godišnjeg obrtnika pokušali iznuditi 100.000 eura.


Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u rujnu ove godine u više navrata s mobilnih telefona nazivali i SMS porukama prijetili 54-godišnjem zagrebačkom obrtniku, njegovoj majci, sestri i djevojci, tražeći 100.000 eura. 

Vezani članci Ilustracija Mladiću slala svoje eksplicitne fotografije, on je ucjenjivao pa na njezino ime kupio mobitel za 15 tisuća kuna Slika nije dostupna Pazite kome se pokazujete: Haraju internetske bande, nekoliko žrtava iznude si je oduzelo živote

No, umjesto da pristane biti žrtva iznude obrtnik je sve prijavio policiji koja je uhitila osumnjičenike u dobi od 43 i 42 godine.

Sumnja se da je u iznuđivanju sudjelovala i 41-godišnja žena za kojom policija traga.

U policiji kažu da su osumnjičeni od ranije poznavali žrtvu.

U stanu jednog od uhićenika pronađen je mobitel s kojega su prijetili obrtniku, ali i dva pištolja, što po ocjeni policije "potkrijepljuje ozbiljne namjere osumnjičenih za činjenjem ovog kaznenog djela".

Dvojica uhićenih, od kojih je mlađi već ranije kazneno prijavljen za imovinski kriminal, privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.