Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pijana vozila u suprotnom smjeru

Prijeti joj 12 godina zatvora: Podignuta optužnica protiv bivše riječke pročelnice

Vera Begić Blečić (Foto: Dnevnik.hr)
Vera Begić Blečić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Županijsko državno odvjetništvo u Puli pogidlo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv Vere Begić Blečić, bivše pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo Igor Soldatić.

Optužnica Veru Begić Blečić tereti za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona, za što je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Begić Blečić je u kolovozu prošle godine, vozeći pod utjecajem alkohola (1,92 promila) u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, dok su njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama. 

U optužnici je odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu njenog redovitog javljanja državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom, piše Glas Istre

Odvjetništvo ju tereti da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola i vozeći u suprotnom smjeru na dionici čvor Buje prema Višnjanu, lijevim retrovizorom udarila u lijevi retrovizor automobila kojim je upravljao slovenski državljanin. 

Nakon toga je, prema optužnici, nastavila vožnjom u zabranjenom smjeru i najprije prednjim dijelom svog automobila udarila u betonsku zaštitnu ogradu, a potom lijevim prednjim dijelom automobila udarila u lijevu bočnu stranu automobila kojim je iz suprotnog (pravog) smjera upravljao Soldatić. 

Bivšoj pročelnici to nije bila prva prometna nesreća koju je skrivila pod utjecajem alkohola. Tako je 2017. godine izazvala nesreću, a pet sati kasnije izmjereno joj je 0,43 promila alkohola. 

Mediji su izvještavali da je i 2002. sletjela s ceste i zabila se u kameni usjek. Nakon te nesreće tada dvadesetogodišnjoj Veri Begić Blečić izmjereno je 1,59 promila alkohola u krvi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene