Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podignuta optužnica protiv ubojice iz Fine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Dražena Dorčeca iz Kalinovca podignuta je optužnica zbog dva teška ubojstva iz koristoljublja u pljački poslovnice Fine u Đurđevcu sredinom listopada ove godine, objavilo je danas Državno odvjetništvo RH.

Osim za dvostruko ubojstvo, 33-godišnji Dorčec optužen je i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari jer su na tavanu njegove kuće pronađena automatska puška i ručna bomba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo suđenje Dorčecu za ubojstva u Fini Slika nije dostupna Obitelj ipak znala za dugove ubojice iz Fine?

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti ga da je,
"potaknut s ciljem da liši života radi oduzimanja veće svote novca", ujutro 14. listopada, maskiran vunenom kapom na glavi i naoružan pištoljem s metkom u cijevi ušao u poslovnicu Fine u kojoj su se nalazili zaposlenici, zaštitar Miroslav Benšić (39) i troje građana.

Budući da su mu se zaštitar, inače njegov bratić, i građanin Ivan Matišev (57) nalazili na putu prema prostoriji noćno-dnevnog trezora u kojoj se nalazio veći iznos novca, odmah je ispalio po jedan hitac u njih dvojicu.

Potom je ušao u prostoriju iz koje je uzeo 321.000 kuna te je izlazeći iz poslovnice ispalio po još jedan hitac u zaštitara i građanina, iako su oni beživotno ležali na podu.

Nakon pljačke Dorčec je pobjegao, ostavivši iza sebe mrtvog Ivana Matiševa i teško ranjenog zaštitara koji je umro u vozilu hitne pomoći.

Dorčec, koji do sada nije imao policijski dosje, uhićen je četiri dana nakon krvave pljačke, a policija je objavila da je u nazočnosti odvjetnika priznao zločin koji je bio motiviran kockarskim dugovima. U njegovoj klijeti kraj kuće pronađen je dio opljačkanog novca.

Dokaže li mu se krivnja prijeti mu kazna od 40 godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene