Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Dražena Dorčeca iz Kalinovca podignuta je optužnica zbog dva teška ubojstva iz koristoljublja u pljački poslovnice Fine u Đurđevcu sredinom listopada ove godine, objavilo je danas Državno odvjetništvo RH.


Osim za dvostruko ubojstvo, 33-godišnji Dorčec optužen je i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari jer su na tavanu njegove kuće pronađena automatska puška i ručna bomba.

Vezani članci Slika nije dostupna Počelo suđenje Dorčecu za ubojstva u Fini Slika nije dostupna Obitelj ipak znala za dugove ubojice iz Fine?

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti ga da je,
"potaknut s ciljem da liši života radi oduzimanja veće svote novca", ujutro 14. listopada, maskiran vunenom kapom na glavi i naoružan pištoljem s metkom u cijevi ušao u poslovnicu Fine u kojoj su se nalazili zaposlenici, zaštitar Miroslav Benšić (39) i troje građana.

Budući da su mu se zaštitar, inače njegov bratić, i građanin Ivan Matišev (57) nalazili na putu prema prostoriji noćno-dnevnog trezora u kojoj se nalazio veći iznos novca, odmah je ispalio po jedan hitac u njih dvojicu.

Potom je ušao u prostoriju iz koje je uzeo 321.000 kuna te je izlazeći iz poslovnice ispalio po još jedan hitac u zaštitara i građanina, iako su oni beživotno ležali na podu.

Nakon pljačke Dorčec je pobjegao, ostavivši iza sebe mrtvog Ivana Matiševa i teško ranjenog zaštitara koji je umro u vozilu hitne pomoći.

Dorčec, koji do sada nije imao policijski dosje, uhićen je četiri dana nakon krvave pljačke, a policija je objavila da je u nazočnosti odvjetnika priznao zločin koji je bio motiviran kockarskim dugovima. U njegovoj klijeti kraj kuće pronađen je dio opljačkanog novca.

Dokaže li mu se krivnja prijeti mu kazna od 40 godina zatvora.