Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Navijačko divljanje

Počelo suđenje huliganima koji su napali autobus s navijačima PAOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetorici mladića u dobi od 18 do 23 godine danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo suđenje zbog napada na autobus s uglednim gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a, u kojem su lani u prosincu u Zagrebu ozlijeđene četiri osobe.

Dvojica od devetorice izgrednika priznali su napad na autobus, dok su ostali izjavili da se ne osjećaju krivima. Optužene se tereti da su 'iz mržnje doveli u opasnost živote i imovinu' jer su 14. prosinca oko 13 sati u Novom Zagrebu zajedno s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s 40-ak VIP gostiju iz Grčke i kroz razbijene prozore ubacili najmanje tri zapaljene bengalke. Širenje požara spriječili su vatrogasci. Autobus je bio u pratnji policije koja je priskočila u pomoć ozlijeđenima u autobusu i uspjela uhititi nekoliko napadača.

Huligani su, po tvrdnjama Općinskog državnog odvjetništva, napali autobus s namjerom da 'ugroze tjelesni integritet putnika' i to zbog snažno izražene nesnošljivosti prema PAOK-ovoj navijačkoj skupini. U nastavku suđenja saslušat će se policajci i pregledati snimke nadzornih kamera koje su zabilježile izgred. Sutkinja Sanda Bramberger Ostoić u pritvoru je zadržala dvojicu optuženih koji su već ranije kažnjavani zbog navijačkih izgreda, a ostale je pustila na slobodu. (Hina)

Pročitajte i ovo Sukob navijača Hajduka s policijom - 2 Policija utvrđuje činjenice U neredima nakon utakmice Lokomotive i Hajduka ozlijeđena osmorica policajaca: "Svi se zajedno moramo boriti protiv ovakvih stvari" Ivan Malenica - 2 Uoči novih dolazaka na sud Ministar Ivan Malenica razgovarao sa zamjenikom grčkog ministra o suđenju navijačima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene