Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHIĆEN

Filmska potjera u Istri: Pijan vozio suprotnim smjerom, bježao od policije, prijetio im te se zabijao u njihovo vozilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani 44-godišnjak je iz Pule do Vodnjana bježao policiji, gdje se više puta zabio u policijsko vozilo te prijetio snagama mira.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela obijesne vožnje u prometu, prisile prema službenoj osobi, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Prometna je policija 9. studenoga oko 22.20 sati u Tršćanskoj ulici u Puli uočila osobni automobil Renault, na kojemu su bile istaknute probne registracijske oznake, kako se kreće u smjeru Trga na mostu. Budući da je automobil krivudao kolnikom, prelazeći pritom na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenici su pokušali zaustaviti automobil, no vozač se dao u bijeg kroz nekoliko ulica. Tom prilikom dva je puta udario u službeno policijsko vozilo koje ga je pokušalo zaobići i zaustaviti.

Bježao, prijetio, napuhao 1,79 

Dolaskom do raskrižja Istarske i Trgovačke ulice u Vodnjanu, muškarac je skrenuo u zabranjeni smjer te je u zavoju skrenuo s ceste i udario u kamenje. Ne bi li ga spriječili u daljnjem bijegu, policijski službenici zaustavili su se vozilom iza Renaulta i prepriječili mu put, no vozač je krenuo unazad, pokušavajući odgurati policijsko vozilo. Pritom je ponovno oštetio policijski automobil, no nije uspio pobjeći te su ga policijski službenici priveli u policijsku postaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija TEŠKA NOĆ Tragedija u susjedstvu: Pijani mladić automobilom udario trudnicu na romobilu, izgubila je dijete

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽE SE SVJEDOCI Prometna nesreća u Novom Zagrebu: Policija moli pomoć građana

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 44-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila, a prilikom uhićenja policijskim službenicima uputio je i ozbiljne prijetnje.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene