Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potjera u Šibeniku

Pijan bježao policiji i razbio nekoliko automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija dovršila je kriminalističku istragu nad 39-godišnjakom iz Šibenika, osumnjičenog za šest kaznenih djela, među kojima sprječavanje prometne policije u obavljanju dužnosti, prijetnje policajcu te dovođenje u opasnost trojice pješaka, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni jučer popodne u Šibeniku u ulici Prvoboraca u vidno alkoholiziranom stanju upravljao osobnim vozilom ‘Chraysler’, bez registarskih oznaka te u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i isteka valjanosti vozačke dozvole. Kada ga je uočio prometni policajac odbio je zaustaviti vozilo te se pokušao otići, krenuvši vozilom naprijed.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

No, budući da se našao u slijepoj ulici bio je prisiljen zaustaviti vozilo, a kada su mu prišli policijski službenici i izdali zapovijed da ugasi motor i iziđe iz vozila, osumnjičeni je vozilom krenuo unatrag na jednog od policijskih službenika. Pri tom je udario u pakirano vozilo, potom u vozilo PU šibensko-kninske, a nakon toga svojim ponašanjem ugrozio je živote pješaka.

Osim toga, prilikom bijega s mjesta događaja osumnjičeni je oštetio još tri vozila, nakon čega je bio prisiljen zaustaviti se zbog nastale gužve u prometu. U tom trenutku drugi prometni policajac ga je pokušao zaustaviti, izdavši mu zapovjedi da se zaustavi i ugasi motor vozila, no osumnjičeni je bacio policijskog službenika, pobjegao s mjesta događaja, te se nakon 200- metara zaustavio i pobjegao iz vozila.

Policajci su osumnjičenog zaustavili u Zadarskoj ulici i doveli u šibensku Policijsku postaju, kada je osumnjičeni ozbiljno prijetio jednom od uredujućih policijskih službenika. U Policijskoj postaji Šibenik pregledom je kod osumnjičenog pronađeno i oduzeto 9 smotuljaka s ukupno 25,7 grama smrvljenih tableta heptanon izmiješanih s cedevitom i 0.4 mililitra heptanon kapi.

Tijekom postupanja službenici prometne policije su zadobili lakše tjelesne ozlijede, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na iznos od oko 15.000 kuna. Danas će osumnjičeni 39-godišnjak uz kaznenu prijavu biti doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, a protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog zbog počinjenih šest prekršaja iz zakona o sigurnosti cestovnog prometa i jednog prekršaja iz zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tridesetdevetogodišnjak je osumnjičen za šest kaznenih djela - sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti na štetu dva policijska službenika Postaje prometne policije; kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika Policijske postaje Šibenik; kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu trojice pješaka; uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu tri osobe i MUP-a RH; kazneno djelo zlouporabe opojnih droga; i kazneno djelo izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene