Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antonia nestala 7. lipnja 2011.

Paravinja vraćen u Hrvatsku, suđenje početkom ožujka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će suđenje Draganu Paravinji, optuženom za ubojstvo 17-godišnje Drnišake Antonie Bilić, započeti početkom ožujka.

Dragan Paravinja optužen za ubojstvo 17-godišnje Drnišake Antonie Bilić, danas je oko 11 sati iz Bosne i Herecegovine vraćen u šibenski zatvor.

Pročitajte i ovo Julian Assange 14 godina pravne bitke Julian Assange je na slobodi! Slika nije dostupna 'Koja braniteljica? Ona nije moja braniteljica' Počelo ponovljeno suđenje: Paravinja na sud stigao kao da ide na plažu

Paravinja je u šibenskom zatvoru bio od 22. srpnja do 21. prosnica prošle godine kada je prebačen na izricanje presude za pokušaj silovanja u BiH.

Zbog pokušaja silovanja na Jahorini iz 2002. godine osuđen je na dvije godine i deset mjeseci. Također, zbog silovanja kojeg je počinio u Srbiji je bio osuđen na četiri godine i pet mjeseci zatvora. No, potom je u Hrvatskoj nesmetano godinama vozio kamion unatoč saznanju da je osuđeni silovatelj i to zato jer ga se nije moglo izručiti Srbiji budući da je i hrvatski državljanin.

Optužen je da je ubio 17-godišnju Drnišanku Antoniu Bilić kojoj se svaki trag gubi 7. lipnja prošle godine na Čikolskom mostu. Tragovi njezine krvi i vlasi su pronađeni u Paravinjinu kamionu, a on je nakon bijega iz Hrvatske u BiH, tamošnjoj policiji priznao ubojstvo.

>> EKSKLUZIVNA SNIMKA: Doznajte što nam je Paravinja otkrio prije dvije godine

Danima se potom tragalo za tijelom kod Krke, a isušilo se i jezero Brljan. Povratkom u Hrvatsku Dragan Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniu Bilić i da je njegovo priznanje iznuđeno. Sve daljnje potrage za Antoniom Bilić i to najviše u selu Bilišane gdje je Paravinja živio posljednjih nekoliko godina nisu donijele nikakvih rezultata odnosno Antoniji Bilić ni osam mjeseci nakon nestanka nema traga.

Glasnogovornik šibenskog suda Branko Ivić nam je potvrdio da je Paravinja u 11.20 sati izručen Hrvatskoj i da će sutkinja Nives Nikolac zakazati glavnu raspravu u prvom slobodnom terminu. Očekuje se da će suđenje Draganu Paravinji započeti početkom ožujka. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene