Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Vozača koji višestruko kršio zakon Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici kaznio je novčanom kaznom od 41.000 kuna, uvjetnom dvomjesečnom zatvorskom kaznom te mu je zabranio upravljanje automobilom dvije godine.


Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici osudio je 53-godišnjeg vozača koji je u ponedjeljak, 11. svibnja, u 10:55 u Koprivničkoj ulici u Herešinu vozio automobil s 2,77 promila alkohola i bez korištenja pojasa, iako mu je dozvola već ranije bila oduzeta

Vezani članci Prometna policija mjeri brzinu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 4 Vozio s 2,4 promila, bez vozačke dozvole i osobnih dokumenata: Policija mu oduzela automobil zbog ponavljanja prekršaja Policijska kontrola (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL) "Mrtav pijan" vozio kamion i razgovarao na mobitel, a nije ni vezao pojas

Vozaču je po žurnom postupku odrezana kazna od 41 tisuću kuna, kazna zatvora do 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom kategorije B u trajanju od 24 mjeseca. 

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je dosad prikupio čak 29 negativnih prekršajnih bodova

Njemu je ovo već treći prekršaj vožnje u alkoholiziranom stanju s koncentracijama većim od 1,5 promila od 1. kolovoza 2019., a dosad je već dvaput pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj. Zbog toga mu je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao, a sud je odlučio da će mu ga vratiti po pravomoćnosti presude.