Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u kriminalističkoj istrazi nad 41-godišnjim osumnjičenikom, uhićenim u svibnju ove godine zbog iznude, dovršili su i istragu još dvaju s njim povezanih djela - podmetanje eksplozivne naprave pod osobni automobil u Poreču 2006. godine te pucanje iz vatrenog oružja u studenome 2010. u mjestu Kukci pokraj Poreča, priopćeno je danas iz MUP-a.


Četrdesetjednogodišnjaka iz Đakova, privedenog 25. svibnja zbog iznude, sumnjiči se još i za pokušaj teškog ubojstva u slučaju eksplozije eksplozivne naprave podmetnute pod automobil u Poreču 19. listopada 2006. godine, te za kaznena djela poticanje i pomaganje u teškom ubojstvu u slučaju pucanja iz vatrenog oružja prema hrvatskom državljaninu (1959.), od kojega je pokušao iznuditi novac.

U slučaju eksplozije eksplozivne naprave, uz njega je osumnjičen i 72-godišnjak iz Poreča za kazneno djelo poticanja na teško ubojstvo, dok je za pucanje iz vatrenog oružja uz njega osumnjičen i 45-godišnjak iz Osijeka za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, te 72-godišnjak iz Poreča za poticanje na teško ubojstvo.

S tim u vezi 72-godišnjak iz Poreča uz kaznenu prijavu danas je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli, 41-godišnjak iz Đakova se zbog istrage u vezi kaznenog djela iznude od 27. svibnja nalazi u istražnom zatvoru u Puli, a 45-godišnjak iz Osijeka kazneno je prijavljen redovnim putem.

Inače, osumnjičeni 41-godišnjak uhićen je 25. svibnja u Rijeci zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu hrvatskog državljanina (1959.). Prije nego je uhićen pokušao je pobjeći no sustigli su ga pripadnici specijalne policije i uz uporabu sredstava prisile uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje. (Hina)

Vezani članci Goran Pauk DORH objavio detalje iznude u Šibeniku: Župan Pauk ostao je bez više od 30 tisuća eura Privođenje, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Pritvorena dvojica povezana s iznudom i krađom novca iz kuće župana Pauka: Djetetu prijetili ubojstvom njega i majke