Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo nakon 18 dana muka

Mladić osuđen na 21 godinu zatvora zbog stravičnog ubojstva u Istri: Muškarca zalio benzinom i zapalio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na 21 godinu zatvora u četvrtak je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen 26-godišnji Corrado Orbano Grabar iz Žminja zbog teškog ubojstva sumještanina Borislava Radića (39) kojega je prošle godine polio benzinom i zapalio u garaži.

Optuženika tužiteljstvo tereti za teško ubojstvo navodeći da je 6. rujna prošle godine u garaži pokraj obiteljske kuće u Žminju nakon prepirke polio benzinom i zapalio Radića, koji je nakon 18 dana teških muka umro od obostrane upale pluća nastale uslijed udisaja vrelog zraka.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Liječnici su utvrdili da je do 65 posto površine tijela bilo zahvaćeno opeklinama prvog, drugog i trećeg stupnja i to na području lica, desnog ramena, prednje i stražnje strane prsnog koša, trbuha i leđa, obje ruke sa šakama i obje noge.

Optuženik je u svojoj obrani kazao da "ima psihičkih problema te kako se njegovo stanje pogoršalo nakon što mu je otac poginuo u nesreći, kako pije lijekove te da se kobne večeri popilo puno alkohola".

"Borisu ne bi nikad naudio jer je bio moj prijatelj. U garaži je bila kanta benzina za kosilicu, ali je nisam pomaknuo. Bio sam jako pijan, a popio sam i tablete. To je bila nesreća", tvrdio je optuženik u svojoj obrani.

Županijski državni odvjetnik Vlado Šćur istaknuo je kako obranu okrivljenog Corrada Orbana smatra nevjerodostojnom i usmjerenom na izbjegavanje kaznene odgovornosti.

Corradu Orbanu presuđena je zatvorska kazna od 20 godina za teško ubojstvo te godina i pol za štete izazvane požarom, a sutkinja ih je objedinila u jedinstvenu kaznu od 21 godinu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene