Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kronologija

Detalji ubojstva u automat-klubu: Dvojica uhićenih idu na mjesec dana u istražni zatvor

Zagrebačka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad mladićima koji su nasmrt pretukli zaštitara u jednom automat-klubu. Dvojica su završila iza rešetaka istražnog zatvora i tamo će ostati mjesec dana.

Kako je javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, sud je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana za uhićeni dvojac zbog opsanosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Policija nije prijavila treću osobu koja je bila u društvu dvojice koja su pretukla zaštitara. Kada bi njega prijavili za nepružanje pomoći, trebali bi prijaviti i sve koji su bili u automat klubu, kazali su, izvijestio je Mikić.

Kronologija događaja

Pročitajte i ovo Stigli BBB - 2 Ukupno pušten 91 BBB Iz grčkih zatvora na slobodu izlazi još 16 hrvatskih navijača BBB u Grčkoj Ukupno puštene 63 osobe Na slobodu puštena još 22 Boysa u Grčkoj: "Svima je ponuđena novčana pomoć"

Kronologija događaja je, prema zagrebačkoj policiji, izgledala ovako: Osumnjičeni 22-godišnjak i 23-godišnjak, u društvu 34-godišnjaka, ušetali su se u automat-klub na području Trnja, u kojem je došlo do verbalnog sukoba između 22-godišnjaka i zaštitara.

Njihov verbalni sukob ubrzo je prerastao u fizički, a u obračun se, ničim izazvan, uključio i 23-godišnjak. Nakon serije udaraca šakama i nogama, dvojac je u pratnji 34-godišnjaka, koji nije sudjelovao u sukobu, pobjegao s mjesta događaja. Zaštitar je, posljedično, prevezen u KBC Zagreb, no tamo je preminuo uslijed zadobivanja teških tjelesnih ozljeda.

Dvojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu bit će dostavljena kaznena prijava.

Otprije poznati policiji

Sva trojica u navijačkim su krugovima poznata kao izrazito nasilna. Najmlađi od njih, osim po kršenju zakona, poznat je i po tome što obnaša funkciju tajnika. Prema javno dostupnim podacima, tajnik je u jednoj udruzi povezanoj s Dinamovim navijačima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SADA SU SVI U POLICIJI Predao se i treći osumnjičeni za napad na zaštitara u Zagrebu, u postaju je došao u pratnji odvjetnika

Pročitajte i ovo Matea Hušnjak GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV Sindikalistica o ubojstvu u Zagrebu: "Jedina pomoć bila bi da je zaštitar imao još jednog kolegu da mu priskoči"

Rođak nasmrt pretučenog zaštitara za Jutarnji je rekao kako je Hrvoju (zaštitaru) u subotu u šest sati ujutro trebala završiti smjena. No, oko 4:30 napadači su ušli u prepirku s djelatnicom automat-kluba jer su navodno htjeli ući i u stražnje poslovne prostorije, pa je Hrvoje intervenirao da bi smirio situaciju. Oružje je, tvrdi rođak, ostavljao na kraju smjene u sefu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene