Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Virovitičko-podravska policija osumnjičila je 25-godišnjeg M.Š. da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva oštetio državni proračun te da nije pokrenuo stečaj nad svojom tvrtkom, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.


Jučer provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je od 1. do 31. prosinca 2008. počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju jer je radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku u prijavi poreza na dodanu vrijednost iskazao pretporez temeljem ulaznih računa većeg broja tvrtki, čije usluge nisu obavljene. Tako je oštetio državni proračun za iznos od najmanje 166.938,64 kn.

Vezani članci Odšteta za uništene usjeve i kuće u Požeštini - 9 Razmjeri štete u Požeštini: Prinos po hektaru ječma inače je do osam tona, a na jednom polju požnjeli 20 kilograma Slika nije dostupna S.Brod: Oštetio proračun i radnike tvrtke za tri milijuna kuna

Utvrđena je i osnovana sumnja da je prijavljeni M.Š. kao odgovorna osoba trgovačkog društva propustio zatražiti pokretanje stečajnog postupka nad svojom tvrtkom koja je postala nesposobna za plaćanje i čiji je žiro račun u neprekidnoj blokadi od 11. rujna 2009.. (Hina)