Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protupravna imovinska korist

Oštetio državni proračun za gotovo 167.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitičko-podravska policija osumnjičila je 25-godišnjeg M.Š. da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva oštetio državni proračun te da nije pokrenuo stečaj nad svojom tvrtkom, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Jučer provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je od 1. do 31. prosinca 2008. počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju jer je radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku u prijavi poreza na dodanu vrijednost iskazao pretporez temeljem ulaznih računa većeg broja tvrtki, čije usluge nisu obavljene. Tako je oštetio državni proračun za iznos od najmanje 166.938,64 kn.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Slika nije dostupna internetska prijevara Tvrtka iz Orehovice ostala bez više stotina tisuća kuna u prevari: Pazite na ovakve e-mailove

Utvrđena je i osnovana sumnja da je prijavljeni M.Š. kao odgovorna osoba trgovačkog društva propustio zatražiti pokretanje stečajnog postupka nad svojom tvrtkom koja je postala nesposobna za plaćanje i čiji je žiro račun u neprekidnoj blokadi od 11. rujna 2009.. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene