Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija će osječkome Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijeti kaznene prijave protiv 19-godišnjaka iz Virovitice, koji neprijavljeno boravi u Osijeku, te 18-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Osijeka zbog osnovane sumnje da su krivotvorili novac, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.


Izvidima je utvrđeno da je 19-godišnji Virovitičanin u studenome uz pomoć prijenosnog računala i pisača izradio 50 krivotvorenih novčanica od 100 kuna istoga serijskog broja, od kojih je šest 19. studenoga pustio u optjecaj na nekoliko štandova na glavnoj osječkoj tržnici.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen Putnici na granici - 2 Gotovo svaki dan netko u Hrvatsku želi s lažnim PCR testom: Sami ih kopiraju, rade ih kod kuće, izmišljaju laboratorije koji ne postoje...

Iste je večeri uz pomoć 18-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Osijeka pokušao pustiti u optjecaj još dvije novčanice od 100 kuna u osječkome kafiću 'West', gdje je konobar primijetio da je riječ o krivotvorinama.U premetačini doma u Osijeku kojim se koristi 19-godišnji Virovitičanin pronađeno je i uz potvrdu oduzeto sedam bijelih papira A4 s ukupno 21 novčanicom od 100 kuna istoga serijskog broja s licem i naličjem, prijenosno računalo i pisač. U računalu je pronađena pohranjena snimka novčanice. ( Hina)