Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

46-godišnji pomorac iz Splita je brutalno ubio majku, a onda joj je skinuo donji dio odjeće da izgleda kao zločin iz strasti.


Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Damira Vukovića (46) iz Splita zbog sumnje da je ubio majku, doznaje se večeras sa Županijskog državnog odvjetništva. Optužnicom mu se na teret stavlja da je 26. siječnja 2010. oko 12 sati u stanu u Splitu, najprije u kupaonici udario tupim tvrdim predmetom majku Anu Vuković (74) u koju je potom iz vatrenog oružja ispalio dva hica zadavši joj dvije strijelne ozljede prsnog koša od kojih je žena preminula.

Vezani članci Koronavirus Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji pritvor zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela. Ana Vuković je ubijena u stanu svoje rođakinje koja živi u inozemstvu, a kojoj se brinula o stanu povremeno ga otvarajući. Njezin sin pomorac Damir Vuković joj je nakon ubojstva skinuo donji dio odjeće kako bi to kazneno djelo prikazao kao zločin iz strasti.

Nakon ubojstva je zajedno sa starijim bratom bio uznemiren zbog nestanka majke, te je sudjelovao u njezinoj potrazi. Otkrio ga je trag u kupaonici, a policiji je tvrdio da u tom stanu nije bio duže vrijeme. (Hina)