Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak priznanje

Offside: Za 21 određen pritvor od mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog igranja u 'ofsajdu', sud je za 21 osobu upletenu u namještanje nogometnih utakmica, zatražio mjesec dana istražnog zatvora, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Za dvojicu privedenih Slovenaca, i zbog mogućnosti bijega. Odlučeno je to nakon više od sedam sati ispitivanja, koliko su proveli na zagrebačkom Županijskom sudu. Nakon policije i USKOK-a, kladioničarske prijevare i nogometne namještaljke, igrače u ofsajdu dovele su i na sud. Sve, osim jednog. Nikola Melnjak, igrač međimurskog prvoligaša, neslužbene su informacije, olakšao je posao tužiteljima. Navodno je 'propjevao' i pristao na suradnju s USKOK-om pa je pušten da se brani sa slobode.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Offside: Jedan priznao, za ostale se traži pritvor

Telefonske pozive, Melnjak izbjegava. I ne čudi, s obzirom na nagađanja. Nije poznao na kakvu je to nagodbu pristao i što je sve u USKOK - ovoj sobici ispričao. Ali se spekulira da je priznao sve. Koje su to utakmice i koji rezultat namjestili, koliko zaradili, i tko je u tome sudjelovao. Obrane osumnjičenih uglavnom ponavljaju kako nisu u ruke dobili dokazni materijal. Spis jednog od glavnih aktera tanak, a zbog tajnosti istrage i njegov odvjetnik ograničen u izjavama.

Odvjetnici nisu dobili dokazni materijal

'Mi nismo još dobili bilo kakav dokazni materijal, a da smo i dobili, ne smijemo ništa reći, kao što ne smijemo reći što se sve događalo na sudu', istaknuo je Nikola Krsnik, odvjetnik Admira Suljića. Smiješnima će optužbe nazvati i odvjetnik nogometaša sesvetske Croatie, Jasmina Agića. Njega sumnjiče ga da je uzeo mito i to nekoliko puta. Pao je u prisluškivanju telefonskih razgovora. Jedan je to od razloga, zbog kojih je USKOK od suda tražio mjesec dana istražnog zatvora. 'Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i eventualne opasnosti od ponavljanja kaznenog djela', obrazložio je Agićev odvjetnik, Ljubo Pavasović Visković.

Umjesto na travnjak, na sud će i neki nogometni djelatnici, ali kao svjedoci. Sportski direktori četiri kluba, sesvetske Croatie, Zadra, Međimurja i Varteksa, njihovi treneri, ali i čelnici onih, koje su, navodno, varali i zarađivali u spornim utakmicama. Lista je podugačka, a na njoj su i Igor Štimac i Reno Sinovčić. S Markova trga danas pak, pohvala ministru policije, osuda prevarantima. No, za to je sada već prekasno. Šteta je ionako već počinjena i ne samo na domaćem, već i na inozemnom, ilegalnom kladioničarskom tržištu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene