Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan se brani sa slobode

Offside: Jedan priznao, za ostale se traži pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je za 21 osumnjičenog za namještanje prvoligaških nogometnih utakmica zatražio jednomjesečni istražni zatvor, a o tom zahtjevu poslijepodne će na posebnom ročištu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

Akcijom 'Offside' obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica navodnih organizatora namještanja utakmica i kladioničarskih prijevara, no na sud na Zrinjevcu jutros nije doveden jedan od osumnjičenih jer je, kako se neslužbeno doznaje, priznao nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode. Za sada nije poznato tko je to priznao krivnju i pristao na suradnju s USKOK-om.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Sinovčić: Ne znam ništa, nema tu logike

Ročište zatvoreno za javnost zakazano je za 13 sati, a zbog velikog broja osumnjičenih i njihovih branitelja održat će se u velikoj dvorani. USKOK traži jednomjesečno zatvaranje osumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, bijega te utjecaja na svjedoke i druge osumnjičenike.

Akcija 'Offside' počela je krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo. Organizatori prijevare Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič po namještenoj su utakmici na kladionicama navodno 'zarađivali' od 150.000 do 300.000 eura.

>> Osumnjičeni negiraju klađenje na lažirane utakmice

>> Akcija 'Offside': USKOK ispitao sve uhićene

USKOK sumnja da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete 'izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi'. Osumnjičeni igrači kluba s ruba grada Zagreba, tvrde u USKOK-u, podmićeni su sa svotama od 20 do 50 tisuća eura kako bi 'pustili' utakmice. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene