Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na karlovačkome Županijskom sudu na suđenju trojici članova obitelji Hudurović za ubojstvo Mate Velića kod trgovačkog centra u listopadu prošle godine obranu su iznosila trojica optuženih, a zbog kontradiktornih izjava, završne će riječi umjesto danas biti iznesene 17. lipnja jer obranama optuženika i tužitelju treba više vremena.


Braća Juraj i Nenad Hudorović i njihov sin i nećak - maloljetni M. H. danas su iznosili svoju obranu u vezi s optužbom za teško ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva zbog osvete nad obitelji Velić. Njihove su obrane u mnogim pojedinostima bile kontradiktorne i drukčije od onih koje su dali u istrazi pa su odvjetnici i državni odvjetnik tražili odgodu za završne riječi koje su bile planirane za danas. Sudsko vijeće odgodilo je raspravu i najavilo sljedeću raspravu za 17. lipnja.

Juraj je danas tvrdio da su u automobilu iz kojega se u vožnji pucalo na kamion Velićevih bili samo on i njegov sin. Također je rekao da je pucao samo njegov maloljetni sin. Nenad je opovrgnuo da je bio u automobilu, a to je danas, suprotno prijašnjem iskazu, potvrdio i njegov nećak. Maloljetni okrivljenik rekao je da je otac prvi prema kamionu ispalio dva hica, a zatim u potjeri za kamionom i on sam još desetak metaka.

Vezani članci Suđenja za ubojstvo Nine Čengića Nastavljeno suđenje četvorki optuženoj za brutalno ubojstvo profesora iz Varaždina: Obavit će se rekonstrukcija događaja Bataclan, pariz (Foto: Arhiva/AFP) Jedini preživjeli napadač stravičnog terorističkog napada u Parizu ispričao se žrtvama: "Molim vas da me mrzite umjereno..."

Zatraženo da maloljetnik bude upućen u Odgojni zavod

Stručna savjetnica suda Irena Dajak zatražila je od sudskog vijeća da maloljetnik nakon suđenja bude upućen u Odgojni zavod jer je u radu s njim tijekom pritvora utvrđeno da ima odgojni i obrazovni deficit te u dobi od 15 godina završena samo četiri razreda osnovne škole. Jedan od razloga je i taj što na slobodi vodi život tipičan po stilu i normama kao većina subkulturne manjine kojoj pripada.

O dodatnom vještačenju svjedočio je ponovno sudski vještak medicinske struke Želimir Korač, koji je rekao da je pokojni Mate Velić imao tri ulazne rane na leđima, a neposredni uzrok njegove smrti bilo je unutarnje krvarenje zbog metka koji je pogodio aortu, najveću žilu u ljudskom tijelu.

Za dva dana počinje suđenje obitelji Velić - ocu Frani i njegovu sinu, koje optužnica tereti za oružani napad na braću Hudorović - Zorana i Zdravka, koji su 23. listopada 2011. u Ogulinu ranjeni opasno za život. Zbog toga se dva dana poslije dogodila osvetila nad Velićima u kojoj je ubijen Franin brat Mate Velić, a ozljede opasne za život dobile su njegova supruga Draga i njihova kći Mateja Velić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju