Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Križevaca

Putnički vlak se zabio u teretni: 10 ozlijeđenih, jedna putnica slomila nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogodila se još jedna nesreća na željeznici. Putnički vlak je kod Križevaca naletio na teretni pri čemu je ozlijeđeno nekoliko osoba.

Oko 17 sati u ponedjeljak, na pruzi između kolodvora Križevci i Lepavina putnički vlak koji vozi na relaciji Križevci-Koprivnica naletio je na teretni vlak u mirovanju. Pri tome je ozlijeđeno 10 osoba, od kojih jedna teže. Među ozlijeđenima su strojovođa te kondukter putničkog vlaka.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 5 Teška željeznička nesreća Sanira se pruga kod Rijeke, financijska šteta za mnoge velika: "Gradi se i privremena prometnica do mjesta nesreće" Prevrnuti vlak - 2 DNEVNIK NOVE TV VIDEO Ekskluzivne snimke teške željezničke nesreće: Šteta se mjeri u milijunima eura

Teretnim vlakom upravljao je 47-godišnji strojovođa iz Koprivnice, a u 24 vagona prevozio je ugljen i prometovao na relaciji Rijeka – Koprivnica. Kod Carevdara, zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta kotači lokomotive su proklizali i vlak je stao. Na stražnji kraj vlaka naletio je putnički motorni vlak, s dva putnička vagona, kojim je upravljao 49-godišnji strojovođa iz Vrbanovca, a prometovao je na relaciji Križevci - Koprivnica i prevozio 13 putnika.

>> Kraj smjene: Strojovođa otišao kući, a putnici čekali sat i pol da dođe drugi

Prilikom sudara, strojovođa putničkog vlaka i kondukter u vlaku, te sedam putnika lakše su ozlijeđeni, dok je 54-godišnja putnica teže ozlijeđena. Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici u Koprivnici, a strojovođa putničkog vlaka i teže ozlijeđena putnica zadržani su na daljnjem liječenju.

Očevid na mjestu događaja, po nalogu Općinskog državnog odvjetnika, obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', MUP.a RH.

'Strojovođe putničkog i teretnog vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola', priopćili su iz pu koprivničko - križevačke. Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja uzroka ove željezničke nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene