Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dogodila se još jedna nesreća na željeznici. Putnički vlak je kod Križevaca naletio na teretni pri čemu je ozlijeđeno nekoliko osoba.


Oko 17 sati u ponedjeljak, na pruzi između kolodvora Križevci i Lepavina putnički vlak koji vozi na relaciji Križevci-Koprivnica naletio je na teretni vlak u mirovanju. Pri tome je ozlijeđeno 10 osoba, od kojih jedna teže. Među ozlijeđenima su strojovođa te kondukter putničkog vlaka.

Vezani članci Sudar Nestrpljivi vozač zapeo na tračnicama i nije stigao pobjeći nadolazećem vlaku Sudar Snimio nalet vlaka na traktor, pravo je čudo da nitko nije teže ozlijeđen

Teretnim vlakom upravljao je 47-godišnji strojovođa iz Koprivnice, a u 24 vagona prevozio je ugljen i prometovao na relaciji Rijeka – Koprivnica. Kod Carevdara, zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta kotači lokomotive su proklizali i vlak je stao. Na stražnji kraj vlaka naletio je putnički motorni vlak, s dva putnička vagona, kojim je upravljao 49-godišnji strojovođa iz Vrbanovca, a prometovao je na relaciji Križevci - Koprivnica i prevozio 13 putnika.

>> Kraj smjene: Strojovođa otišao kući, a putnici čekali sat i pol da dođe drugi

Prilikom sudara, strojovođa putničkog vlaka i kondukter u vlaku, te sedam putnika lakše su ozlijeđeni, dok je 54-godišnja putnica teže ozlijeđena. Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici u Koprivnici, a strojovođa putničkog vlaka i teže ozlijeđena putnica zadržani su na daljnjem liječenju.

Očevid na mjestu događaja, po nalogu Općinskog državnog odvjetnika, obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', MUP.a RH.

'Strojovođe putničkog i teretnog vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola', priopćili su iz pu koprivničko - križevačke. Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja uzroka ove željezničke nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook