Pucnjava u Dubravi (Foto: Pixsell,Davor Puklec)
Pucnjava u Dubravi (Foto: Pixsell,Davor Puklec)

Sudac istrage odredio je jednomjesečni zatvor za 55-godišnjaka koji je u subotu pucao u svojeg sina u Dubravi.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provodi istragu protiv 55-godišnjaka zbog kaznenih djela pokušaja ubojstva i prijetnje.

Vezani članci U vozilu pronađeni kokain i marihuana (Foto: PU zagrebačka) - 1 Pao zagrebački diler: U Golfu prepakiravao i skrivao drogu, policija pronašla kokain i marihuanu Zagrebačka policija traži muškarce s fotografije (Foto: PU zagrebačka) - 7 Prepoznajete li nekoga od trojice muškaraca s fotografije? Policija ih povezuje s razbojništvom u centru Zagreba

Sumnja se da je on u subotu oko 19:40 sati došao u jedan kafić u Dubečkoj ulici u Zagrebu, u kojem je bila njegova izvanbračna supruga i kćer. Suprugu je pitao zašto mu se ne javlja i istovremeno ju ošamario. Njegova kći je ustala uz povike i počela ga odgurivati iz kafića.

Nasilnom 55-godišnjaku je prišao i konobar. Upozorio ga je da ne udara žene i rekao mu da ode. 55-godišnjak je prije odlaska izvanbračnoj supruzi počeo prijetiti, a potom je otišao.

Kod kuće je zatekao dvojicu sinova i snahu. Jednog od sinova napao je prvo verbalno, a onda je i nasrnuo na njega. Izvadio je preklopni nož i krenuo prema njemu, a njegova sina od uboda nožem spasila je stolica koju je stavio ispred sebe. Sa stolicom je uspio odgurati oca od sebe.

Upucao sina pa prijetio snahi

Nakon što je i drugi sin pokušao spriječiti napad oca te su svi zajedno izišli u dvorište, 55-godišnjak je nastavio nasrtati nožem na prvog sina koji ga je odgurnuo nogom. Nasilnik je pao na tlo. Ispod majice je izvadio skriveni pištolj koji je imao za pojasom nakon čega su se svi razbježali. 55-godišnjak je izašao iz dvorišta na ulicu i uperio pištolj u smjeru prvog sina koji je bježao niz ulicu i ispalio dva hica u njega. Pogodio ga je u bedrenu kost i nanijeo mu tešku tjelesnu ozljedu.

Nakon toga se okrenuo prema dvorištu svoje obiteljske kuće gdje je na stepeništu stajala njegova snaha, uperio u nju pištolj i počeo joj prijetiti. Ona je u strahu otrčala u kuću, zaključala se i nazvala policiju. Policajci su 55-godišnjaka spriječili u daljnjim pokušajima da ubije sina.

"Sudac istrage je na prijedlog zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva odredio okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Podsjetimo, ranjenom mladiću liječnička je pomoć pružena u KB-u Dubrava. Prema neslužbenim informacijama, radilo se o obiteljskom obračunu u kojem je ranjen Vice Palić.  On je javnosti postao poznat kada je, nakon suđenja Davidu Komšiću za ubojstvo trudne Kristine Krupjan, provocirao obitelj ubijene djevojke. Palića je ranio njegov vlastiti otac nakon što je branio svoju majku.