Otac i sin poginuli su kada se u mjestu Đurđanci pokraj Đakova urušio silos. Policija je pripriopćila da je do urušavanja dijela zida došlo uslijed narušavanja statike bočnog zida.

Galerija


Policija se priopćenjem oglasila o nesreći u mjestu Đurđanci pokraj Đakova u kojoj su poginule dvije osobe kad se na njih srušio silos.

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Tragedija kod Đakova - u urušavanju silosa poginula dvojica muškaraca (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Tragedija kod Đakova: U urušavanju silosa poginuli otac i sin, poznati stočari

"Prilikom čišćenja tla u prostoru otvorenog unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima oko 17 sati 11. travnja, uslijed narušavanja statike bočnog zida, došlo je do urušavanja dijela zida izrađenog od betonskih blokova. Dijelovi zida pali su na 71-godišnjaka, 32-godišnjaka i 30-godišnjaka", priopćili su iz policije o razlozima urušavanja.

Poginuli su, podsjećamo, otac (71) i sin (32), dok je 30-godišnjak teško ozlijeđen i prebačen u bolnicu.

"Uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja preminuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak. Ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede (otvoreni prijelom potkoljenice noge)", stoji u priopćenju.

Tijela su prevezena u KBC Osijek radi obdukcije, a policija nastavlja s daljnjim radom na utvrđivanju okolnosti događaja.

U nesreći su prema neslužbenim informacijama poginuli članovi poznate stočarske obitelji Markić, koju mediji pamte po prosvjedu prije nekoliko godina pred općinom Semeljci zbog zemlje, kada su danima usred sela držali krave, a svoje su bikove doveli i pred resorno ministarstvo kako bi ukazali na neporavilnosti u podjeli poljoprivrednog zemljišta.

Navodno su poginuli otac i najmlađi sin, Stipo i Goran Markić, dok je ozlijeđen još jedan muški član te obitelji.