Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Današnja nesreća školskog zrakoplova u Zadru, u kojoj je ozlijeđena djevojka koja je pilotirala, dogodila se pri vježbi slijetanja i uzlijetanja, a uzroke nesreće utvrdit će povjerenstvo Ministarstva mora, turizma i prometa i razvitka, priopćilo je to ministarstvo.


Pri vježbi slijetanja i uzlijetanja jednomotornim zrakoplovom DA-20 tipa "katana" marke "diamond" u vlasništvu pilotske škole InterCockpit kabina zrakoplova se otvorila, pa je učenica te škole, koja je bila sama u zrakoplovu, odlučila sletjeti. Nije se, međutim, uspjela zaustaviti na pisti, već je sletjela 150 metara izvan nje.

Vezani članci Slika nije dostupna U sudaru školskog autobusa i kamiona dvoje poginulih Slika nije dostupna 'Samo je vikala: Mama odletjeli smo, vozač, vozač, vozač!'

Učenica pilotske škole s ozlijeđenim koljenom prevezena je u
zadarsku bolnicu, a na zrakoplovu je oštećena elisa.

Ujutro će na mjesto događaja izići inspektor za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a uzroke nesreće utvrdit će povjerenstvo koje će, po Zakonu o zračnom prometu, imenovati ministar Božidar Kalmeta, kaže se u priopćenju glasnogovornice Marine Halužan.