Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar posjetio policajca

Karamarko: Nemam informacija o odmazdi, ali spremni smo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova posjetio je policajca koji je izgubio oko.

Tomislav Karamarko je u Kliničkom bolničkom centru 'Rebro' posjetio teško ozlijeđenog policajca, kojeg su napali navijači nakon utakmice u Maksimiru, te je u svoje ime i ime svih pripadnika MUP-a izrazio ogorčenje 'zbog tog bestijalnog napada na policajce'.
Policajci su bili brutalno napadnuti dok su obavljali svoju dužnost, čuvajući javni red i mir, istaknuo je ministar Karamarko. Potvrdio je kako je 33-godišnji policajac K.T., koji je smješten na Rebru, teško ozlijeđen te da je ostao bez lijevog oka. Naglasio je kako će policija učiniti sve da pronađe napadača koji je policajca teško ozlijedio. Naime, policija analizira snimke iz svih kutova i svih kamera kako bi se 'pronašla i detektirala ruka napadača koji je izbacio 'topovski udar'' ispod vizira ozlijeđenog policajca.

Pročitajte i ovo Kaos u Portugalu oglasila se i policija VIDEO Kaotične scene iz Portugala: Navijači Hajduka izazvali nerede? Stanovnici i turisti bježali iz kafića Slika nije dostupna Otkrio detalje Ispovijest novinara koji je bio među pritvorenim Torcidašima: "Krenula je osveta. Čista ulična odmazda..."

>> Policija: Pištolj policajca opalio je slučajno

Osvrčući se na slučaj navijača, koji je u huliganskom napadu na policajce u službenom vozilu zadobio prostrijelnu ranu, ministar Karamarko je naglasio kako su policajci 'na svim pozicijama gdje su bili u kontaktu, bili zapravo napadnuti'. Ranjeni navijač bio je u skupini koja je opkolila policijsko vozilo i iz njega pokušala izvući četvoricu policajaca, pri čemu je došlo do nehotičnog opaljenja hica iz službenog pištolja policijskog službenika. Ozlijeđenom navijaču, koji je prevezen u bolnicu na Jordanovcu, izmjereno je 2,03 promila alkohola u krvi.

'Ulazimo u sferu apsurda'

Na pitanje ima li informacija o mogućoj odmazdi navijača ministar Karamarko je odgovorio da ih nema te kako 'dolazimo u sferu apsurda da navijači najavljuju odmazdu u odnosu na javnost, na navijače ili organe reda'. To je doista apsurdno, a policija će biti spremna za bilo kakve takve pokušaje, rekao je. Upitan u kojem će smjeru ići najavljene izmjene Zakona o navijačima, ministar Karamarko je kazao kako je njihov interes da taj zakon bude još stroži i jasniji. Napomenuo je da će se unijeti promjene i u Zakon o policiji, čija je reforma u tijeku, a to se radi u suradnji sa sindikatom policije. 'Probat ćemo tu proširiti naše ovlasti kada je u pitanju ovaj segment našeg rada', kazao je.

>> Karamarko i Kosor: Policiji trebaju veće ovlasti

Na pitanje hoće li biti dodatne istrage vezane uz neke tvrdnje udruge navijača da je navodno došlo do pretjerane policijske uporabe sile, ministar Karamarko je naglasio kako te tvrdnje 'jednostavno ne odgovaraju istini'. Podsjetio je da su policajci, na svim pozicijama gdje su bili u kontaktu s navijačima, bili napadnuti. Na upit o stajalištu predsjednika Ive Josipovića o važnosti preventivnog djelovanja Karamarko je odgovorio da je to još jedan problem no da je policija 'na žalost, na repu sankcijskog lanca'.

Nema informacija o oštećenju sluha

'Mislim da je problem puno širi i da se njime treba pozabaviti šira zajednica – od škole, pa u konačnici od obitelji i kuće', rekao je. Liječnica Kliničkog bolničkog centra (KBC) 'Rebro' oftamologinja Marija Štanfel rekla je da je ozlijeđeni policajac sinoć operiran, nije životno ugrožen, ali ima tešku ozljedu oka. Moguć je konačan gubitak vida na tom oku, a on se dosta dobro nosi s tim, rekla je. Ozlijeđeni policajac još će neko vrijeme biti zadržan u bolnici, jer postoji opasnost od infekcije, dodala je dr. Štanfel. Napomenula je da nema nikakvih informacija o oštećenju sluha.

U izgredima za vrijeme i nakon utakmice Dinamo-Hajduk na stadionu Maksimir u Zagrebu, u huliganskim napadima navijača na policiju ozlijeđeno je, uz ostalo, 15 policajaca, od kojih jedan teško.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene