Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema kaznenog djela'

Policija: Pištolj policajca opalio je slučajno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz policije je stiglo priopćenje u vezi ranjavanja jednog navijača iz pištolja od strane policijskog službenika.

Vezano za događanja za vrijeme odigravanja nogometne utakmice NK 'Dinama' i NK 'Hajduk', odnosno vezano za ranjavanje navijača, hrvatskog državljanina od strane policijskog službenika u subotu oko 22,00 sata na tzv. Servisnoj cesti, koja vodi prema okretištu Borongaj, izvješćujemo da je neposredno nakon samog događaja formirana zasebna skupina policijskih službenika Ravnateljstva policije, MUP-a RH, te Unutarnje kontrole, sa zadaćom da žurno utvrdi okolnosti pod kojima se ovaj događaj odvijao' stoji u pripćenju.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Barbara Štrbac, reporterka Nove TV Dnevnik Nove TV u Ateni Barbara Štrbac otkriva što dalje čeka uhićene Hrvate u Grčkoj: "To je ovdje vrlo ozbiljno kazneno djelo"

>> Nakon derbija policijac ostao bez oka, navijač upucan, gorjeli automobili

'Nema kaznenog djela'

'Obavljenim očevidom, krim-tehničkom obradom svih sudionika te do sada obavljenim obavijesnim razgovorima utvrđeno je da se ne radi o kaznenom djelu, već o nehotičnom opaljenju iz službenog pištolja policijskog službenika.
Naime, utvrđeno je da je grupa navijača , među kojima se nalazio i ranjeni muškarac, napala četvoricu policijskih službenika koji su u službenom policijskom vozilu obavljali zadaće vezano za osiguranje nogometne utakmice. Otvorili su vrata vozila i nasrnuli na njih. U namjeri da spriječi napad na sebe i na kolege, jedan od policijskih službenika, izvadio je svoje osobno naoružanje, koje je repetirao i usmjerio u vis te je namjeravao izaći iz vozila i ispaliti jedan hitac u zrak. Tada je ga je jedan od počinitelja (za kojeg je kasnije utvrđeno da je ranjen) udario po podlaktici desne ruke u kojoj je držao pištolj, pri čemu je došlo do nehotičnog opaljenja jednog hica, zbog kojeg su se napadači razbježali'.

Ozlijeđeni muškarac (rođen 1981. godine) prevezen je u KBC Jordanovac gdje mu je pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Također, utvrđena mu je i koncentracija alkohola u organizmu 2,03 g/kg. S obzirom da je ovaj događaj okvalificiran kao napad na službenu osobu, kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem pronalaska ostalih počinitelja ovog kaznenog djela', stoji u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Krunoslav Borovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene