Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po tko zna koji puta

Karamarko i Kosor: Policiji trebaju veće ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh osudio je navijačke nerede nakon derbija u Zagrebu.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je danas u Borovu oštrije i odlučnije korake u borbi protiv huliganstva na nogometnim stadionima komentirajući jučerašnje izgrede na maksimirskom stadionu tijekom utakmice Dinamo - Hajduk. 'Sigurno je da se mora mijenjati zakonodavstvo o ovlastima policije, tako da svaki policajac koji osiguravajući život svakog u Hrvatskoj, tako i navijače, ali i materijalna dobra, prije svega bude i sam siguran', istaknula je procijenivši kako je očito da treba još dublje zarezati. 'Očito je da ćemo morati ići u drastične zakonske mjere, odnosno kazne za počinitelje kaznenih djela', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

>> Kaos na Maksimiru: Policajac ostao bez oka, navijač prostrijeljen

'Trebamo veće ovlasti u tom segmentu'

Nerede su u Borovu oštro osudili i predsjednik Ivo Josipović i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koji također poziva na izmjenu zakona. 'Očito je da zakon o navijačima treba biti još rigorozniji, a s druge strane je očito i to da naš zakon o policiji u ovom segmentu našeg rada nam treba dati veće ovlasti', rekao je Karamarko.

'Treba imati dobru preventivu, zakazala je očito i odgojna komponenta, a za one koji su se ogriješili o zakon tako drastično kaom ovaj puta, kada je stradao policajac na dužnosti, treba imati i odgovarajuće zakonodavstvo', smatra pak predsjednik Ivo Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene