Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s Uskokom

Nagodila se dvojica pripadnika iz afere zlato: Utajili više od 200 milijuna kuna proreza i prireza

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Dvojica pripadnika skupine optužene da su prilikom prodaje gotovo 640 milijuna kuna vrijednog zlata utajili preko 200 milijuna kuna proreza i prireza, nagodili su se Uskokom na sjednici optužnog vijeća, a o ostalim optuženicima, među kojima su Luka i Ante Gelo, na sljedećoj sjednici.

Tomislav Šikić osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora s tim da će osam mjeseci morati provesti u zatvoru, a preostali dio na uvjetnoj slobodi. Osim toga državi će morati vratiti 36 tisuća kuna materijalne koristi. Vinko Šutalo osuđen je na godinu dana zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro, a državi mora vratiti 13 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Sljedeća sjednica optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda zakazana je za 28. travnja.

Optužnicu protiv skupine pod vodstvom Luke Gale i njegova oca Ante Uskok je podigao lani u prosincu tereteći pripadnike da su prilikom prodaje gotovo 640 milijuna kuna vrijednog zlata utajili preko 200 milijuna kuna proreza i prireza.

Nakon pokretanja istrage Uskok je isticao da su Luka i Ante Gale okupili mrežu tvrtki koje su primale novac iz Italije i prale ga fiktivnom kupovinom zlata, a mediji su tvrdili da je jedna od talijanskih tvrtki s kojima su surađivali povezana je s američkom istragom protiv jednog peruanskog narko kartela.

Riječ je o slučaju otkrivenom nakon krađe zaplijenjenog zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene